Teknoloji

Apple, iOS 18’in geliştirilmesini durdurdu

Bloomberg, Apple, iOS 18’in geliştirilmesine kısa bir süreliğine ara verdi Çünkü işletim sistemi güncellemesi üzerinde çalışan grubun çok fazla hata bulduğunu bildirdi. Çalışanlar iOS 18’in yanı sıra macOS 15, watchOS 11 ve tvOS 18’deki çeşitli hataları düzeltmek için alışılmadık bir haftalık geliştirme molası da verdi.

Habere göre Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi şirket, çalışanlarını yeni özellikler sunmak yerine hataları düzeltmeye zorluyor. Bloomberg’den Mark Gurman bu çabanın birkaç yıldır devam ettiğini söylüyor; Bu, son yazılım lansmanlarında neden bu kadar çok özelliğin geciktiğini açıklıyor.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca iPhone kullanıcılarının aşırı ısınma sorunları, widget’ların amaçlandığı gibi çalışmaması ve hatta telefonun gece yarısı rastgele kapanması gibi sorunlarla karşılaştığı bildirildi.

Apple Watch kullanıcıları için son haftalarda bazı şeyler çoğunlukla kullanılamaz hale geldi ve watchOS 10.1, Apple Watch’un pilini aşırı derecede tüketti. Federighi, iOS 18’deki hataları düzeltmeye odaklanmakta haklı olsa da mevcut yazılım güncellemeleri konusunda hâlâ yapılacak çok iş var.

Şu ana kadar Apple’ın iOS 18 ile üretken yapay zeka özelliklerini piyasaya sürmeyi planladığını duyduk. Haitong Uluslararası Menkul Kıymetler analisti Jeff PuGöre, bu yeni sistem nihayet 2024’ün sonlarında iPhone’a verimli yapay zeka özellikleri ekleyebilecek. Ayrıca Apple’ın 2023’te yüzlerce, hatta 2024’te daha fazlasını kuracağı iddia ediliyor.

Bulut tabanlı yapay zeka ile cihaz içi bilgi işlemi birleştiren Apple, üretken yapay zekasını 2024’ün sonlarına doğru iPhone ve iPad kullanıcılarına sunacak, bu da bunun iOS 18 döngüsünde olacağı anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu