Ekonomi

Raymond James, Hisse Senedi Yaklaşan İyimser Senaryo Nedeniyle AMD’nin Notunu Düşürdü

AMD (NASDAQ: AMD) Salı günü Raymond James’te Strong Buy’dan Outperform’a düşürüldü ve analistler şirketin hisseleri için fiyat hedefini hisse başına 190 dolardan 195 dolara yükseltti.

Analistler, yatırımcılara yapay zekadan yüksek gelir beklentisi nedeniyle hisse senedine yönelik tavsiyelerini düşürdüklerini bildirdi.

Analistler, “MI300 ürün tanıtımları henüz başlangıç ​​aşamasında ve gelir arttıkça fiyat-kazanç oranlarının da düşeceğini öngörüyoruz” dedi. “AMD’nin ana faaliyet alanının 2025’te hisse başına 3,5 ile 4 dolar arasında kar elde edeceğini iddia ediyoruz, bu da yapay zeka grafik işleme birimlerinin kazançlara hisse başına 3 dolardan fazla katkıda bulunacağı anlamına geliyor. Bu da 12 milyar dolar gelir anlamına geliyor, yani 800 bin birime tekabül ediyor.”

Analistler, “Karşılaştırma amacıyla, NVDA’nın 2023 takvim yılında 2 milyon adet teslim ettiğini ve 2025 takvim yılında da 3,2 milyon adet projelendirdiğini hesaplıyoruz” diye devam etti. “Birim olarak yaklaşık %20 pazar payı elde etmek mümkün olmasa da, bunu kesin olarak varsaymak için henüz çok erken olduğuna inanıyoruz. Perspektif açısından AMD’nin şu anda Oyun grafik işlem birimlerinde %15’ten az pazar payı ve yaklaşık %25 pazar payı var. Sunucu merkezi işlem birimlerinde.”

Sonuç olarak Raymond James’in değerlemesi, mevcut hisse senedi fiyatının yapay zeka birimleri için kabaca %20’lik bir pazar payına karşılık geldiğini gösteriyor ki bu da onun iyimser senaryolarıyla daha uyumlu.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

imamogluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu