Haber

Şemsi Denizer’in ölümünün 24. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999’da evinin önünde silahlı saldırıda yaşamını yitiren İşçi Partisi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 24. yılında kabri başında anıldı.

GMIS Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, birliğe bağlı şube başkan ve yöneticileri, Sendika eski genel merkezi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, maden işçileri Toplantıya, emekli madencilerle Denizer’in yakınları ve yakınları katıldı.

Anma töreninde okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından Denizer’in mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı. Denizer’in mezarı başında bir konuşma yapan GMIS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 24 yıl önce 6 Ağustos 1999’da katledilen, GMIS Genel Başkanlığı ve TÜRK-İŞ Genel Sekreterliği görevlerini yürütürken şehit olan Şemsi Denizer’i sevgiyle andıklarını söyledi. , saygı ve merhamet. Denizer’in sendikalı hayatı boyunca her zaman emeğin yanında yer aldığını, işçilerin hak ve menfaatlerini korumaya çalıştığını anlatan Yeşil, şunları kaydetti:

“Denizer, ülkemizin ve dünyanın sendikal çabalarında yaptıklarıyla saygıyla anılmaktadır. Sendikal tarihimizde değerli bir yeri olan 1990 madenci grevimiz, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşümüz ve 1994 kitle eylemlerimiz. Ülke, Denizer öncülüğünde başarıya ulaştı.Madencilerin hak mücadelesinin yanı sıra, ülke genelinde tüm mağduriyetlere göğüs geren başarıya ulaştı.İşçilerin sesi olmaya çalışan Denizer, sendikacı oldu. TÜRK-İŞ Genel Sekreterliği döneminde de çalışmalar ilgiyle izlendi.Ne yazık ki bu mücadelede Denizer’i kaybettik.Rahmetli Başkanımız Şemsi Denizer sadece bizlerin değil tüm emekçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.Biz madenciyiz. Denizer olarak Başkanımız Denizer’in çizdiği yolda kararlılıkla ve gayretle yürümeye devam edeceğiz.Emeğimize aşımıza sahip çıkma çalışmalarımızda yolumuzu aydınlatan Genel Liderimiz Önder Şemsi Denizer’i sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. , bölgemizin ve ülkemizin geleceği. Ruhu şad, mekanı Cennet olsun. Unutmadık, unutmayacağız.” – ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu