Ekonomi

Akfen Yenilenebilir Enerji ‘Yılın Yerli Sermaye Piyasası İşlemi Ödülü’nü kazandı

Akfen Yenilenebilir Enerji, sermaye piyasalarının prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ‘The Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Turkey Awards 2023’ kapsamında ‘Yılın Yerel Sermaye Piyasası İşlemi’ ödülünü aldı. finans sektörü. ) kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Yaklaşık 700 MW kurulu güce sahip olan ve yalnızca güneş, su, rüzgâr gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Akfen Yenilenebilir Enerji, Mart 2023’te 3,3 milyar liralık halka arzla bu ödülü kazandı.

“FİNANSAL PİYASALARDA YENİLENEBİLİR ENERJİYİ ARTIRMANIN ETKİNLİĞİ”

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, aldıkları ödülün Türkiye’nin finansal piyasalardaki etkinliğinin yanı sıra yenilenebilir enerji sektöründe de son yıllardaki yükselişini simgelediğini belirterek, “Enerji alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim.” Güngör, aldıkları ödülün Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründe son yıllardaki yükselişini ve finansal piyasalardaki etkinliğini simgelediğini belirtti. Güngör, “Mart 2023’teki halka arzımıza gösterilen yoğun ilgi, sadece ekonomik bir başarı olarak değil, aynı zamanda Türkiye’nin sürdürülebilir enerji potansiyeline olan güvenin de bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Ödül aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevresel, sosyal ve yönetişim temellerine dayanıyor. (ESG) faktörleri.” “Yatırımların giderek artan önemine vurgu yapılıyor. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu