Ekonomi

Fitch Ratings: ABD Bölgesel Bankalarının Karşısındaki Zorluklar 2024’te de Devam Edecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’deki bölgesel bankaların finansman ve büyüme sıkıntılarının 2024 yılında da devam edeceğini bildirdi.

Fitch’ten yapılan açıklamada, ABD bankalarının olumsuz faaliyet ortamının önümüzdeki yıl da devam ederek bölgesel bankaların kârlılıkları üzerinde orantısız olumsuz etki yaratmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, faiz ortamının kısıtlayıcı olduğu, düzenleyici gerekliliklerin arttığı ve sermaye maliyetlerinin arttığı bir dönemde gelir büyümesine yönelik olumsuz koşullar göz önüne alındığında, ABD bankalarının 2024 yılında sermayelerini korumaları ve beklenenden yüksek zararlar için karşılık ayırmaları gerekeceği belirtildi. Yükseliyor.

Fitch’in açıklamasında bölgesel bankaların finansman ve büyüme sıkıntılarının 2024 yılında da devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, ilk 20 bankanın toplam gelirlerinin çeyreklik bazda neredeyse yatay bir seyir izleyerek yıllık bazda yaklaşık yüzde 8 arttığı, net kârlarının ise çeyreklik bazda yüzde 4 ve yüzde 20 oranında arttığı belirtildi. sırasıyla yıllık bazda.

Açıklamada, Bank of America, JPMorgan ve Wells Fargo gibi büyük bankaların güçlü bir performans sergiledikleri ve yıllık bazda çift haneli kâr artışları bildirdiklerinin hatırlatıldığı hatırlatıldı.

haberbasciftlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu