Ekonomi

Türk silahları Alman fuarının gözdesi oldu

CANiK, yenilikçi ürünlerini ve eğitim çalışmalarını 30 kişilik profesyonel ekibiyle Almanya’da sektörün önde gelen temsilcileri ve ziyaretçilerine tanıttı. CANiK, Nürnberg’de düzenlenen Enforce Tac ve IWA fuarları ile Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacak yeni işbirliklerinin ön anlaşmalarını yaptı. Global marka gücünü korumaya devam eden CANiK, Almanya’daki fuarlarda başarısını bir kez daha tescilledi.

Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, yurt dışı gezilerine Las Vegas’taki SHOT Show ve Abu Dhabi’deki IDEX’in ardından Almanya’da iki fuar daha ekledi. CANiK, 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Enforce Tac Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nda dünya çapında ilgi gören ürünlerini sergiledi. Kolluk kuvvetleri ve silahlı kuvvetler için düzenlenen fuarda CANiK’in standı büyük ilgi gördü. Fuarda CANiK’in 12,7 mm çapındaki M2 serisinin hızlı değiştirilebilir namlulu (Quick-Change Barrel/QCB) versiyonu ve daha yüksek atış hızlı versiyonu CANiK M2F tanıtıldı. Yine aynı fuar kapsamında CANiK’in 2022 yılında satın aldığı ve ekosistemine dahil ettiği İngiliz AEI System firmasının 30×113 mm orta kalibre topu VENOM LR tanıtıldı. Ayrıca CANiK’in orta kalibre silah ve entegrasyon alanındaki yatırımları kapsamında UNIROBOTICS’in farklı konseptlere yönelik uzaktan kumandalı top kulesi ve entegrasyon çözümlerine de katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

CANiK, 2-5 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenen ve yoğun bir katılım gözlenen Avrupa’nın en büyük atıcılık, av ve outdoor fuarı IWA OutdoorClassics 2023’te hızla yerini aldı. Fuarda eğitim faaliyetlerini yürüttüğü Canik Akademi katılımcılarına en yeni tabanca modelleri, ödüllü tabancalar, optikler, aksesuarlar ve üniversal aksesuar markası MECANIK aksesuarları tanıtıldı.

CANiK Genel Müdürü C. Utku Aral, her iki fuarda da beklentilerin üzerinde ilgi gördüklerini belirterek şunları söyledi:

“Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen iki önemli fuarda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün tüm dünya Türkiye’nin savunma sanayinde ne kadar geliştiğine ve gelişmeye ne kadar hızlı devam ettiğine şahit oluyor. Bunun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Türk savunma sanayii ve CANiK olarak bu değerli fuarlar sayesinde kendi teknoloji ve konseptlerimizi tüm dünyaya ilk elden aktarabiliyoruz. Amerika ve diğer kıtalar bize doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor.Bizi ziyaret eden binlerce ziyaretçimize ve ücretli fuar katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum.” – SAMSUN

haberlalapasa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu