Haber

Tüm ülke için yağmur ve fırtına uyarısı: Yarın dikkatli olun

Türkiye kavurucu bir yazın ardından kış sezonunu bekliyor…

Ülkenin birçok noktasında etkisini gösteriyor.

Genel Müdürlük bu kapsamda yeni bir açıklama yaptı.

İki bölge dışında yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın Doğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz hariç tüm bölgelerde yağış etkili olacak.

Rüzgarın ülkenin büyük bölümünde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Karla karışık yağmur geliyor

Yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Marmara’nın batısında ise çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca İç Anadolu’nun kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur etkili olacak.

Rüzgar, Marmara ve Ege Bölgelerinde kuzeydoğudan (50-80 km/saat), Akdeniz Bölgesi’nde, İç Anadolu’nun güneyinde ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönünden (60-80 km/saat) kuvvetli esecek. km/saat), bazen fırtına şeklinde. Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu’nun doğusunda, güneydoğu yönünden çok kuvvetli (110 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

‘Turuncu kod’ verilen iller

Öte yandan, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş’ta kuvvetli rüzgar bekleniyor. Niğde, Rize, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman ve Yalova için ‘turuncu’,

‘Sarı kod’ verilen iller

Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskisehir, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye için ‘sarı’ kod uyarısı verildi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde yağışlarla birlikte azalacağı, orta ve batı bölgelerde mevsim normallerinin altına düşeceği, ancak Salı gününden itibaren yeniden yükseleceği tahmin ediliyor.

Yarınki en yüksek sıcaklık değeri Ankara’da 15 derece, Samsun’da 20 derece, İstanbul’da 16 derece, İzmir’de 18 derece, Antalya’da 23 derece, Mersin’de 21 derece civarında olacak.

alpu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu