Haber

İnegöl’de bir lambada eller göğe açıldı

BURSA (İGFA) – İnegöllüler, yatsı namazı öncesi depremzedeler için mevlid-i şerifin okunduğu camiye akın etti. Tüm camilerde depremzedeler için dualar edildi. Mübarek geceler zincirinin halkalarından biri olan Hz. Hz.Muhammed’in (SAV) Mescid-i Aksa’dan Miraç’a çıkışının sene-i devriyesi olarak bilinen Miraç Kandili Cuma akşamı gerçekleştirildi. İlahi lütuf ve ikramlarla dolu olan Miraç Gecesinde, yurt genelinde depremzedeler için eller semaya kaldırıldı.

İnegöl’de kandillerin vazgeçilmez geleneği haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva servisi Miraç Kandil’deki Organize Sanayi Bölgesi Mescid’de gerçekleştirildi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yatsı namazı öncesi Kuran-ı Kerim okundu. Binlerce vatandaşın yaşadığı OSB camisinde Miraç Gecesi’nde depremzedeler için eller semaya kaldırıldı. Gece boyunca deprem bölgesi vatandaşları ve depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

3 BİN KİŞİYE HELVA BAKIMI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Miraç Kandil’deki OSB camisinde vatandaşlarla birlikte mevlid ve dualara katıldı.

Namazın ardından İnegöl Belediyesi tarafından 3 bin kişiye helva ikramı yapıldı. Protokol üyeleri kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu