Haber

Sudan ve Mısır, vatandaşlarına kolaylık sağlayan “Dört Özgürlük” anlaşmasını görüşüyor

Sudan ve Mısır, “iki ülkeye giriş, ikamet, çalışma ve mülkiyet” gibi konularda vatandaşlarına kolaylık sağlayan “Dört Özgürlük” anlaşmasının tam olarak uygulanmasını görüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin Daimi Konsolosluk Komitesi’nin beşinci toplantısını başkent Hartum’da yaptığı belirtildi.

“İki ülkeye giriş, ikamet, çalışma ve mülkiyet” konularını içeren anlaşmanın ele alındığı görüşmede, iki ülke vatandaşlarının sorunları ve bu konulara ilişkin analizler görüş alışverişinde bulunuldu.

İki ülke arasında eğitim alanında işbirliğinin de ele alındığı toplantıda, önerilen tüm mutabakat zaptı ve mutabakat zaptılarının yakında imzalanması prensipte kabul edildi.

“Bütün engelleri incelemeye hazırız”

Sudan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Defallah Al-Hajj, Sudan tarafının iki halkın çıkarları doğrultusunda “Dört Özgürlük Anlaşması”nın uygulanmasından önceki tüm sakıncaları incelemeye hazır olduğunu söyledi.

Mısır Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi İsmail Hayret, Mısır tarafının diyaloğa hazır olduğunu ve heyet toplantılarında gündemdeki tüm konuları olumlu bir ruhla ele aldıklarını kaydetti.

Sudan ve Mısır arasında 2004 yılında “Dört Özgürlük” anlaşması imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu