Haber

Gazze’de Akaryakıt Kıtlığı ve Fırınların Hedef Alınması Nedeniyle Ekmek Krizi

Gazze Şeridi’nde yaşayan bir aile, yakıt sıkıntısı nedeniyle eski kil fırınları kullanarak ekmek yapmaya başladı ve İsrail ordusu bu fırınları bilinçli olarak hedef aldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken Filistinliler, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı’ndan geçişine izin verilmeyen yakıt sorunuyla karşı karşıya kaldı. Gazze’de yakıtın tükenmesi hastanelerde ve beslenmede büyük zorluklara neden oldu. El Hamidi ailesi, eski kil fırınlarını, İsrail ordusunun kasıtlı olarak fırınları hedef alması nedeniyle gıda sıkıntısı çeken Filistinlilere yardım etmek için kullanıyor. Gazze Şeridi’ndeki Maghazi kampında yaşayan El Hamid ailesi ve ailenin gönüllü gençleri, yakıt sıkıntısı nedeniyle eski kil fırınını kullanmaya başladı. Aile, yemek yapmak isteyen ve ekmeğe ihtiyacı olan herkese fırını açtı. Ekmek almaya gelen vatandaşlardan Ahmed Salem, El Hamidi ailesinden bir grup gencin, ekmek krizi nedeniyle Filistinlilere seve seve hizmet ettiğini söyledi. Salem, ocak ve yakıtın bulunmadığını, kamptaki tek fırının bombalandığını sözlerine ekledi. Durumun zor olduğunu, elektrik ve suyun bulunmadığını, durumun giderek kötüleştiğini belirten Salem, bugün un olduğunu ancak yarın ne olacağını bilmediğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 2 bin 913’ü çocuk olmak üzere toplam 7 bin 28 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 18 bin kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları 25 Ekim’de Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’ndaki fırını vurdu. Saldırı sonucunda 10 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca çevredeki birçok dükkan ve konut tamamen yıkılarak büyük yıkıma neden oldu. – GAZZE

cayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu