Haber

Murat Kurum Başakşehir Spor Kulübü’nü Ziyaret Etti

İBB Lider Adayı Murat Kurum, Başakşehir Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyarette basın açıklaması yapan Kurum, “İstanbul’un uluslararası tüm turnuvaların oynanabileceği bir şehir olmasını istiyoruz. U 17-18-19 takımlarımızla uluslararası organizasyonlar düzenleyeceğiz. Manchester City, Barcelona altyapı takımları Real Madrid ve Arsenal gelecek.”Burada uluslararası bir organizasyon düzenleyeceğiz. Öncelikle küçük turnuvalarla başlayacağız, ardından büyük bir stadyumda turnuvanın finalini düzenleyeceğiz. Böylece geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu altyapıyı ve projeyi kazandırmış olacağız” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lider Adayı Murat Kurum, Başakşehir Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Murat Kurum’u ziyaretinde Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve beraberindeki heyet karşıladı. Kurum, kulübün yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyarette Önder Gümüşdağ tarafından Kuruma özel tasarımlı forma hediye edildi. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Murat Kurum, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“TOKİ Başkanlığımızın da desteğiyle UEFA standartlarına uygun 19 stadyum inşa ederek Türk sporuna kazandırdık.”

Ziyarette konuşan İBB Lider Adayı Murat Kurum, “Başakşehir Spor Kulübü deyince akla elbette kurulduğu 2014 yılından bu yana elde ettiği yerel ve uluslararası başarılar geliyor. Başakşehir Spor Kulübümüz, bu başarıyı elde eden 6 takımdan biri. Süper Lig şampiyonuyuz. Özellikle spor alanında futbolda 6 takımdan biriyiz. Milletimizi ve İstanbul’u onurlandırmaya devam ediyoruz. Başakşehir Spor Kulübü gibi tüm kulüplerimizin her zaman yanında olmaya gayret ettik. TOKİ Başkanlığımızın da desteğiyle UEFA standartlarına uygun 19 stadyum inşa ederek Türk sporuna kazandırdık. Bu aynı zamanda futbol kulüplerimizin mali yükünü de azaltmak için. “Bu çalışmayı aktif olarak yürütmeye çalışıyoruz. Hem takımlarımızın marka değerini artırmak hem de Türk sporuna destek olmak adına bu anlayışı mahalle ölçeğine de indirmek istiyoruz” dedi.

“İstanbul’un uluslararası tüm turnuvaların oynanabileceği bir şehir olmasını istiyoruz.”

Başakşehir’in olimpiyat şehri olduğunu vurgulayan Kurum, “Başakşehir aynı zamanda olimpiyat şehri, spor şehri. Hemen yanı başımızda Olimpiyat Stadı var. Orada yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alan var. Burası” dedi. Daha önce Olimpiyat kenti olarak planlanmıştı ancak kamulaştırma süreci devam ediyor.” Başakşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu kamulaştırma süreci sona ermek üzere. İstanbul’u spor vadisi, spor şehri, olimpiyat şehri yapmak için tüm kulüplerimizle birlikte bu altyapıyı Başakşehir’e, İstanbul’umuza getireceğiz. İstanbul olimpiyat şehri olsun. İstanbul’un uluslararası tüm turnuvaların oynanabileceği bir şehir olmasını istiyoruz. Mahalle ölçeğinden başlayarak her branşın antrenman yapabileceği, amatör spor kulüplerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın oynadığı, yıldız oldukları, olimpiyat şehri dediğimiz bu altyapıyı sağladığımız alanlar olacak. Futboldan basketbola, tenisten yüzmeye. Tüm branşlardaki gençlerimiz buradaki eğitim alanlarında mahalle ölçeğindeki çalışmalarını çok daha üst seviyelere taşıyabilecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin hayata geçmesi için her türlü desteği sağlayacağız. “1 milyon metrekarelik bu alan en güzel haliyle İstanbul’a sunulacak” dedi.

“Genç gruplar gelecek ve burada uluslararası bir etkinlik düzenleyeceğiz.”

Mahallelerde spor kulüpleri kurulacağını ve uluslararası kulüplerle organizasyonlar yapılacağını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapacağımız mahalle bahçelerine spor sahaları koyacağız. O spor sahalarında amatör spor kulüplerine maddi ve manevi donanım ve malzeme desteği sağlayacağız. Amatör spor kulüplerimizi yalnız bırakmayacağız. Mahallede bir genç yetiştirelim, yeni Cengizler, yeni Mahmutlar yetiştirelim.Başakşehir Kulübümüz gibi yeni kurulsun ama başarıya ulaşan kulüplerimizin sayısı artsın.Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılmalı.Daha önceki ziyaretlerimizde de belirtmiştik. İstanbul Kupası’nı kulüp başkanlarımızla istişare ederek düzenleyecektik. Bugün aynı konuyu Göksel Başkan’la da istişare ettiğimizde U 17-18-19 takımlarımızla uluslararası organizasyonlar düzenleyeceğiz. “Manchester City, Barcelona, ​​Real Madrid ve Arsenal gelecek ve burada uluslararası bir organizasyon düzenleyeceğiz. Önce küçük turnuvalarla başlayacağız, ardından büyük bir stadyumda turnuvanın finalini düzenleyeceğiz. Böylece geleceğimizin garantisi gençlerimize bu altyapıyı sağlamak olacaktır.” diyerek projeyi başarıya ulaştıracağız. Bu projeye büyük önem veriyoruz. İstanbul’u başkent yapmak için bu organizasyonların sayısını artıracağız. Sporun ve Olimpiyat şehrinin. İstanbul’da istisnasız her yıl uluslararası turnuvalar düzenlenecek. Bu turnuvalara ev sahipliği yapacağız. Gençlerimiz için sporu mahalle ölçeğine getireceğiz. İstanbul’un gençlerinin ve kadınlarının spor yapmasını istiyoruz. Her mahallede sporla büyümek, bisiklet sürmeyi bilmek, yürüyüş ve bisiklet yollarında sağlıklı bir şekilde geleceğe güvenle bakmak için, “Sporun bu birleştirici ruhunu yaymak için tüm enerjimizi ve motivasyonumuzu vereceğiz.” İstanbul’un 964 mahallesine.”

“İnşallah İstanbul isteğine kavuşur”

Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Etraf, Emlak Konut Genel Müdürü olduğu dönemde yaptığı başarılı çalışmaların ardından Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na transfer oldu. Biz de bakanlığı döneminde büyük acılar yaşadık. Sadece İstanbul’a yaptığını yaptı.” Hizmetlerin dışında tüm Türkiye’ye hizmet etme şansına sahip oldu. En iyi şekilde çalışarak ve bu acıyı bir nebze olsun azaltarak büyük projelere imza attı. Artık birer birer ayağa kalktıklarını görüyoruz. Onu uzun zamandır tanıyorum. Bilgisini, tecrübesini, tecrübesini İstanbul’a getirdi, “Hafızasını çok iyi biliyorum. Kendisine bu adaylık sürecinde başarılar diliyorum. Umarım İstanbul amacına ulaşır” dedi.

“İstanbul’un kaybettiği 5 yılını daha çok çalışarak, herkesle uyum içinde telafi etmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’daki yerel yönetimlere ilişkin açıklamasını nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye yanıt veren Kurum, “Muhalefet partisi iftira süreci yürütmeye yönelik siyasi anlayışla ülkemizin her ilinde her zaman aynı yaklaşımı yürütüyor ve bu yaklaşımı sürdürüyor. Bahanelerin ardına saklanıyorsunuz. Önce İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmelisiniz.” İstanbul’un sorunlarının çözümü için işbirliği yapmanız gerekiyorsa her kurumla, her bakanlıkla, her siyasi iradeyle masaya oturup konuşacaksınız. Siz İstanbul adına bu sorunların çözümü için bu çabayı göstereceksiniz. Bu anlayış İstanbul’un hiçbir şey kaybetmesine neden olmayacaktır. “Gençlerin oynayabileceği alanların yapılmasından, maliyetin ve katkının daha da arttırılmasına kadar her türlü düzenlemeyi yapabilirsiniz. Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyük kentle uyumlu olması ve yerel yönetimlerin uyumlu olması kent açısından avantajlıdır. Merkezi hükümet, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu ifade etti, bu şehir, bu ülke bizim, depremde nasıl bir aradaydık, hep birlikte sorumluluğu nasıl üstlendik, nasıl tek yürek, tek yumruk olarak ayağa kalktık ve nasıl ayağa kalktık? 11 ilimizi hep birlikte büyüttük, oradaki kardeşlerimize nasıl yardım eli uzattıysak, her alanda aynı anlayışı sergilememiz gerekiyor. İstanbul’un buna ihtiyacı var. İstanbul’un kayıp 5 yılını daha çok çalışarak, mücadele ederek telafi etmeliyiz. Herkesle uyum içindeyiz. Görüşümüz ve anlayışımız istişare ve tevazudur. Kimseyle kavga etmeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseyi aşağılamayacağız, kimseyi küçümsemeyeceğiz. Hepimiz İstanbul’un bir parçasıyız, bir parçasıyız. BT. Bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız. Bu anlayışımızı 31 Mart akşamı ortaya koyacağız. 31 Mart akşamı tüm İstanbul kazanacak. Burada yaşayan tüm kardeşlerimiz kazanacak. Uyumlu olmak İstanbul’a avantaj ve fayda sağlar. Bu uyumu her alanda sergileyeceğiz” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu