Haber

Romanya’da Hayali İhracat Yapan Şüphelilere Operasyon: 5 Kişi Yakalandı

ROMANYA’da bir paravan şirkete hayali ihracat yaptığı belirlenen zanlılara yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi yakalandı. Zanlıların devlete 38 milyon dolar zarar verdiği belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hayali ihracat yaptığı belirlenen şebeke takibe alındı. Şüphelilerin gerçek bir ticari faaliyette bulunmadığına dair fatura düzenlediği belirlendi. Bu faturaların özellikle Laleli pazarındaki kadın ve çocuk dokuma işlerine kesildiği ve bu işlemlerin Romanya’da kurulu bir paravan şirket üzerinden yürütüldüğü belirlendi.

Gümrük işlemlerinde, gümrük müşavirleri tarafından hayali ürünlere uygun beyanname düzenlenerek ihracatın gerçekleştirildiği ve bu nedenle haksız bir ‘katma değer vergisi’ (KDV) iadesi alındığı tespit edildi.

38 MİLYON DOLAR ZARAR Zanlıların hayali ihracat yaptıklarının belirlenmesinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile irtibata geçilerek detaylı rapor istendi. Bilirkişi raporu ile eldeki verilerin karşılaştırılması sonucunda zanlıların devleti haksız yere 38 milyon dolar yani yaklaşık 1 milyar 25 milyon lira zarara uğrattığı belirlendi.

5 ŞÜPHELİ Yakalandı 20 Temmuz’da İstanbul’da 7 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 zanlı yakalandı. Şüphelilerden 3’ünün şirket yetkilisi, 1 zanlının kendi aracı ve 1 zanlının da serbest gümrük müşaviri olduğu belirlendi.

haberdidim.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu