Ekonomi

Moody’s Türk bankalarının görünümünü yükseltti

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ortodoks politikalara yönelmesi durumunda not artışı olabileceği mesajını veren Moody’s, şimdi de Türk bankalarının görünümünü değiştirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, Türk bankacılık sistemine ilişkin görünümün durağan olarak değiştirildiği belirtildi.

Ekonomik büyümede beklenen yavaşlama ve devam eden yüksek enflasyon nedeniyle Türk bankalarının faaliyet ortamının sert ve dalgalı olmaya devam ettiğini kaydetti. Moody’s, hükümetin Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından ortodoks politikalara dönüş yönündeki ilk adımlarının Türk bankalarının faaliyet koşullarını desteklediğini belirtti.

Moody’s, TL’deki değer kaybının ve kredi hacmindeki genişlemenin 2022’ye göre daha yavaş olsa da şubenin sermaye yeterliliğini görünüm döneminde zorlayacağını belirterek, karlılığın 2022’de kaydedilen zirvelere göre normale döneceğini ancak yine de kalacağını bildirdi. güçlü.

Moody’s, bankaların yurt dışı fonlama pozisyonu ve dolarizasyon seviyelerinin iyileştiğini ve özellikle yabancı para cinsinden likiditenin yeterli kalmasını beklediklerini belirtti.

GÖRÜNÜM OLUMLU NOTA DÖNEBİLİR

Moody’s’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı analizde, Türkiye’nin büyük dış dengesizliklerini azaltmayı ve mali disiplini sağlamayı hedefleyen yeni ekonomi ekibinin öngörülebilir politika yapımına beklenenden erken geçiş yaptığı vurgulanıyor. Para ve maliye politikalarının kademeli olarak yönünü düzeltmeye başladığı, ortodoks politikalara geçişin sürdürülmesi halinde görünümün pozitife dönebileceği ve notun yükseltilebileceği mesajı verildi.

baklan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu