Ekonomi

İstanbul Maratonuna binlerce kişi katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve Türkiye İş Bankası sponsorluğunda düzenlenen 45. İstanbul Maratonu, Anadolu Yakası’nda saat 09.00’da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre önünde gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından Türkiye İş Bankası’nın isim sponsorluğunda düzenlenen 45. İstanbul Maratonu’nu kadınlar kategorisinde Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo, erkeklerde ise Kenyalı atlet Panuel Mkungo tamamladı.

Yaklaşık 50 bin kişinin katılacağı organizasyonda ayrıca 15 kilometrelik yarış ve 8 kilometrelik halk koşusu da gerçekleştirildi.

“Yüzyılın Koşusu”

Türkiye İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre maraton, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur’un verdiği startla başladı.

Hem Cumhuriyetin 100. yılında, hem de bankanın 2024 yılındaki 100. kuruluş yıldönümünde İstanbul Maratonu’na 2 yıl boyunca destek veren Türkiye İş Bankası, on binlerce kişinin heyecanına ortak oldu.

Türkiye’nin en büyük kitlesel spor etkinlikleri arasında yer alan maraton, bu yıl Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu adı altında düzenlendi.

Maratonun ardından Türkiye’den yarışta dereceye girenlere ödülleri İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Fazilet ve Kurumsal Bağlantı Müdürü Gül Meltem Atılgan tarafından verildi.

“Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık ve dinamizm var”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hakan Ortan, ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim’den tam bir hafta sonra benzer coşkunun İstanbul Maratonu’nda da yaşandığını belirtti.

Aran, şöyle konuştu: “Cumhuriyet’in 100. yılında Boğaziçi bir uçtan diğer uca yüzbinlerce insanın katılımıyla unutulmaz görüntülere sahne oldu. Bugün hem İstanbul hem de Boğaziçi ‘Koşu’ vesilesiyle birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. Yüzyılın Yarışı’. Bu yılki yarışta tam olarak istediğimiz şey buydu.” “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık ve dinamizm vardı. Tüm katılımcılara ve sporculara başarılar diliyor, kazananları tebrik ediyorum.”

Sporu daha ulaşılabilir ve eğlenceli hale getiren İstanbul Maratonu’nun yurt dışından sporcuların katılımıyla uluslararası bir spor organizasyonu haline geldiğini belirten Aran, böylesine bir spor organizasyonunu dönüştüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Atletizm Federasyonu’na ve Spor İstanbul’a teşekkür etti. saygın bir markaya geniş katılım. 45 yıldır aralıksız maratona devam ettikleri için kendilerine teşekkür etti.

“Önemli olan kazanmak değil, iyi mücadele etmektir”

Aran, İş Bankası’nın 2024 Paris Olimpiyatları’nda da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destekçisi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına adım attığımız şu günlerde düzenlenecek Olimpiyat Oyunlarında genç sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Olimpiyatlarda bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızın, Kazanılacak madalyaların yanı sıra, birçok gencimizi profesyonel olarak spor yapmaya teşvik edecektir.Maraton gibi, olimpiyat gibi sporlar. Etkinlikler, sporun ötesinde bir ideolojiyle yürütülmektedir. Modern Olimpiyatlar’da çok güzel ifade edilmişti: “Hayatta değerli olan şey zafer değil, rekabettir. Önemli olan kazanmak değil, iyi çaba göstermektir.” Bunun için sporcuların sabırla çabalamaları ve “Disiplinli çalışmayı öğrenmeleri gerekiyor. Olimpiyat Oyunları ve maraton özellikle gençlerin bunu öğrenmesi için fırsatlar sunuyor.”

iskilip-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu