Haber

İYİ Parti Hatay İl Başkanı’ndan Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması: Akşener aday olsun diye bastırıyoruz

2023 seçimlerine 7 ay üzere bir mühlet kalmışken partilerin çalışmaları da sürat kazandı. Bu kapsamda Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanlığı için adayın hangi ismin olacağı da tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Partili il başkanlarının 14 Kasım’da Akşener’i Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterecekleri ileri sürüldü.Son olarak adaylık konusunda İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, önemli bir çıkışta bulundu.

ADAYSIZ SEÇİME GİREMEYİZ

İsmail Saymaz’a konuşan Berbat, “Akşener aday olsun diye bastırıyoruz” sözlerini kullanırken, “İyi Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU NİYE İSTEMİYORSUNUZ?

“Kılıçdaroğlu’nu niçin istemiyorsunuz?” sorusuna Çirkin, “Kılıçdaroğlu’na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan’dan geride. Kılıçdaroğlu’nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İyi Parti’nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU FEDAKARLIĞI SEÇER

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özel geçtiğimiz günlerde , Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak parti içerisinde bu durumun olumlu karşılandığını fakat kararın 6’lı masada olduğunu söyledi. Özel, herhangi bir sorun çıkması halinde ise “Kemal Beyefendi talepkâr olmak yerine fedakârlığı seçer” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu