Ekonomi

İngiltere’de Gıda Fiyatları Yüzde 13,4 Arttı

İngiltere’de gıda fiyatlarının bu yıl Temmuz ayında yüzde 13,4 arttığı bildirildi.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu’ndan (BRC) yapılan açıklamada, bu yıl temmuz ayında ülkede gıda fiyatlarının yıllık bazda yüzde 13,4 artarken, gıda fiyatlarındaki artış hızının ivme kaybetmeye başladığı belirtildi.

Böylece ülkede gıda fiyatları geçen yıl Aralık ayından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Açıklamada, ülkede gıda fiyatlarının bir önceki ayda (Haziran) yüzde 14,6 arttığı hatırlatıldı.

Yurt içinde piyasa fiyatlarının bu yıl temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,6 arttığı belirtilirken, bir önceki ayda (haziran) piyasa fiyatlarının yüzde 8,4 arttığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BRC Lideri Helen Dickinson, Temmuz ayında piyasa ve gıda fiyatlarındaki artışın yavaşladığını ve iyimserlik yaratabilecek bir gelişme olduğunu kaydetti.

Gelecekte bazı potansiyel arz kaygıları olabileceği uyarısında bulunan Dickinson, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilme ve Hindistan’ın pirinç ihracatını sınırlama kararının ana riskler olduğunun altını çizdi.

BRC Başkanı Dickinson, önümüzdeki dönemde küresel emtia fiyatlarının yeniden yükseleceği beklentisi nedeniyle gıda fiyatlarındaki düşüşün daha yavaş olabileceğini söyledi.

BoE, Mayıs ayında enflasyonun yüzde 8,7’de sabit kalmasının ardından politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50’den yüzde 5’e yükseltti.

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 5’ten son 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25’e yükseltmesini bekliyor.

iskenderunajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu