Haber

EDİRNE VALİSİ KIRBIYIK SAROS’TA 75 KM KIYI BANDIMIZ VAR

EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 75 kilometrelik kıyı şeridine sahip olan Saroz Körfezi’nin temiz denizi ile birçok açıdan alternatif bir rota olduğunu belirterek, “Ulaşım maliyetleri açısından da önemli bir avantajı var. Bölgedeki arkeolojik sit alanları da önemli avantajlar sağlamaktadır. Bence en büyük sorun çok başlı, imar ve ruhsat kanununa baktığımızda alt ve üst yapı yatırımlarının yerine getirilmesine baktığımızda bir kısmı özel idare tarafından yetkilendiriliyor, bir kısmı Keşan Belediyesi, bir kısmı. Enez Belediyesi’dir ve bazı yerlerde muhtarlar yetkilidir. söz konusu.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık başkanlığında Edirne’nin Keşan ilçesinde Saros Körfezi Kültür ve Turizm Savunma ve Kalkınma Bölgesi Çalıştayı gerçekleştirildi.

Keşan Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen çalıştaya Vali Kırbıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Ali Uysal, Eyyüp Batuhan Ciğerci, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Enez Kaymakamı Cafer Ekinci, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın katıldı. Ticaret ve Sanayi Toplantı Salonu. Keleş, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tarih, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, kurum yöneticileri ve bölgede hizmet veren turizm işletmesi sahipleri katıldı.

’75 KM KIYI BANDIMIZ VAR’

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’nin muhteşem bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, sadece sınır kapıları dikkate alındığında bile 4 sınır kapısından 11 ayda 5,6 milyon kişinin şehre girdiğini kaydetti.

Hem Edirne’nin merkezinde hem de Saroz Körfezi’nde önemli bir canlılık olduğunu ifade eden Kırbıyık, ‘Fakat kapasiteyi kullanıp yeterince katma değer üretebiliyor muyuz? Bunlarla ilgili bazı sorunlarımız var. Sahip olduğumuz değerlerin belki de yeterince farkında değiliz. Niceliksel bir fazlalık var, ziyaretçi sayısı çok fazla ama bu ne kadar katma değer bırakıyor? Dolayısıyla asıl sorun nasıl niteliksel bir artış yakalayabiliriz ona bakmak lazım. Avantajlarımıza bakacak olursak Saros’ta 75 km’lik bir sahil şeridimiz var, deniz temiz, berrak ve dalış açısından inanılmaz fırsatlar sunuyor. Ayrıca nakliye maliyetleri açısından da önemli bir avantaja sahiptir. Bölgedeki arkeolojik sit alanları da önemli avantajlar sağlamaktadır. Bence en büyük sorun çok başlı, imar ve ruhsat kanununa baktığımızda, altyapı ve üstyapı yatırımlarının yerine getirilmesine baktığımızda bir kısmı özel idare tarafından yetkilendiriliyor, bir kısmı Keşan Belediyesi, bir kısmı. Enez Belediyesi, bazı yerlerde muhtarlar yetkili. . En basit çöp toplama faaliyetinde bile birden fazla yönetim karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca plansızlık, vizyon ve amaç eksikliği, kısa vadeli, kaynak yetersizlikleri ve denetim eksiklikleri de değerli konularımız arasında yer almaktadır. Biliyorsunuz hemen yanı başımızda Gelibolu’da Tarihi Sit Başkanlığı var. Kapadokya’da bir de bölge başkanlığı var. Önerdiğimiz model biraz daha Kapadokya modelidir. Ruhsat kanununu içeren, imar kanununu içeren ve buradaki idarelerin belirli yetkileri devrettiği bir alan başkanlığıdır. Kendi tüzel kişiliği, bütçesi ve kendi kendini planlama kapasitesi olan idari yapı. Bunu burada tartışmalıyız. Bölge için yeni bir alternatifin geleceğine doğru daha kararlı adımlar atmamıza fırsat sağlayacağını düşünüyorum. Bunun avantajını birçok noktada göreceğiz” dedi.

Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, bölgedeki mevcut durum, yapılan çalışmalar, mevcut tarihi ve kültürel varlıklar ve turizm potansiyeli olarak değerlendirilebilecek destinasyon hakkında bilgi verdi.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden toplantıda sunumun ardından izlenecek stratejik plan, mevcut operasyonda ortaya konulacak analizler, yapılacak yeni proje ve yapılanmaya ilişkin değerlendirmeler ele alındı. ve sorular ve cevaplar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu