Haber

Geleceğin mali müşavirleri Denizli’de iş hayatına hazır

DENİZLİ (İGFA) –Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Aydın, Denizli ve Muğla illerinde faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Kalkınma Ajansları 2022-2023 “Genç İstihdamı” kapsamında düzenlediği eğitim programı teması, 24 Nisan 2023 tarihinde 36 katılımcı ile başladı.

GEKA’nın Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen eğitim programı, kariyerlerine muhasebe uzmanı, serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak devam etmek isteyen gençler için başlatıldı. .

İŞ-KUR İş Kulübü tarafından 1 aylık muhasebe uzmanlık eğitiminin yanı sıra 2 günlük özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi de verildi.

Genel Muhasebe, Beyanname ve Tebligatlar, SGK İşlemleri, Tescil ve Tescil İşlemleri ve Luca Net E-Defter İşlemleri vb. konu başlıklarından oluşan detaylı eğitim müfredatı, alanında hizmet veren profesyoneller tarafından anlatıldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, programın son 2 gününde gerçekleştirilen İŞKUR mesleki eğitiminde Denizli SMMMO üyeleri ile bir araya gelerek kariyer planlamasını görüştü.

Denizli KOSGEB İl Müdürü Dr. Aziz Acar ve KOBİ Uzmanı Nadir Ayvacı’nın katıldığı özel oturumda; KOSGEB ve KOSGEB tarafından sağlanan teşvikler hakkında bilgi verildi. Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Wish Tekin, Denizli Ticaret Sicil Müdürü Nebahat Adıgüzel ve Denizli Ticaret Odası Sicil Müdürü Hasret Aşuk’a Ticaret Sicil İşlemleri ve Oda Tescil süreçleri hakkında bilgi verildi.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan da SMMO Denizli’yi ziyaret ederek muhasebe uzmanı adayları ile bir araya geldi.

Akdoğan, eğitimin muhasebe adaylarını mesleğe hazırlamak için değerli bir fırsat olduğunu söyledi. Genel Sekreter Akdoğan, İŞKUR Denizli ve SMMO Denizli yetkilileri ile eğitime katkı sağlayan tüm paydaş kurumlara teşekkür etti. Akdoğan ayrıca aday öğrencilere çalışma hayatına başladıklarında GEKA, KOSGEB vb. teşvikler sağlıyor. Kurumların teşvik ve takviyelerini takip etmelerinin meslekleri açısından değerli olacağının altını çizdi. Özgür Akdoğan konuşmasının sonunda sabırla eğitimlerini sürdüren muhasebe uzmanı adaylarına teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu