Haber

Doğaseverlerin vazgeçilmez adresi: “Serindere Kanyonu”

Doğaseverlerin vazgeçilmez adresi: “Serindere Kanyonu”

İstanbul’un yanı başındaki macera dolu rota

KOCAELİ – Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Serindere Kanyonu, kuvvetli parkuru ile tabiat tutkunlarının rotasındaki kıymetli uğrak yerlerden biri oluyor.

Serindere Kanyonu, güçlü bitki çeşitliliğiyle ziyaretçilerine eşsiz hoşluklar sunuyor. Bilhassa İstanbul’dan kaçmak isteyen doğaseverler, günübirlik buraya gelerek yürüyüş yapıyor. Sarp kayalıklar arasında ilerleyen ziyaretçiler, şelaleye ulaşarak güzel bir manzarayla karşılaşıyor. Serindere Kanyonu, 8 kilometreden fazla uzunluğa sahip yürüyüş parkuru ile trekking tutkunlarına doğa ile iç içe dört mevsim spor yapma imkanı sunuyor. Kocaeli’nin ve bölgenin en şiddetli kanyonu olma özelliğini de taşıyan Serindere Kanyonu’nda havuz şeklinde pek çok gölet de bulunuyor. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen kanyon, yükseklikleri 10 ile 20 metre arasında değişen 6 şelaleyi de içinde barındırıyor.

“İstanbul ve çevre illerden buraya gelen çok kişi oluyor”

Kocaeli’nin tabiatını çok sevdiğini söyleyen Seda Burak, “Derince’de oturuyorum, ailemle birlikte yürüyüşe geldik. Çocukların tatilini değerlendirmek ve temiz hava almak istedik. Kocaeli’de şelale, orman, deniz her şey iç içe, bu sebeple de gidilebilecek çok yer var. Buraya üçüncü gelişim. Birinci geldiğimde de çok sevmiştim. Doğayı seviyorum. Burası çok sakin, şelalesi, kanyonu ormanı, pak havası bizi rahatlatıyor. Yazın burası çok kalabalık oluyor. Yabancı ve yerli turistler de buraya geliyor. İstanbul ve etraf vilayetlerden buraya gelen çok kişi oluyor. Aslında ben de İstanbul’dan gelip Kocaeli’ye yerleştim. Burayı toplumsal medya hesabımdan paylaştığımda herkes soruyor, merak ediyor. Parkuru çok kolay, hatta otomobille da muhakkak bir yere gelinebiliyor. Yolları tehlikeli değil, esasen çocuklarımla yürüyüşe geldim. Suya girmedik zira çok soğuk” dedi.

“İstanbul’da böyle yer bulmak zor”

İstanbul’dan geldiğini söyleyen Perihan Aziz, “Burası çok hoşuma gitti. İlk kez buraya geldim ama doğası çok güzel. İstanbul’da böyle yer bulmak zor. Kaçış yerim bundan sonra burası olacak. Mis gibi temiz hava. Sürekli öksürüyorum ama bu hava beni toparladı” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu