Ekonomi

Çin’deki Elektrikli Araç Hisseleri Morgan Stanley’nin Potansiyel Kısa Vadeli Kâr Tahminleriyle Yükseliyor

Çinli elektrikli araç şirketleri Li Auto Inc . (NASDAQ:LI), NIO Inc. (NIO) ve XPeng Inc. (XPEV) hisse senetleri, Morgan Stanley analistlerinin raporlarının yayınlanmasının ardından Cuma günü önemli bir artış yaşadı. Bu raporlar, analistlerin önümüzdeki 15 gün içinde bu şirketlerin hisse senedi fiyatlarında bir artış beklediğini gösteriyor.

Doğu saatiyle 12:12 itibariyle LI’nin hisse senedi fiyatı %7, NIO’nun hisse senedi fiyatı %9,2 ve XPeng’in hisse senedi fiyatı %10,7 oranında arttı.

Morgan Stanley bu üç hisse senedini “Araştırma Taktik Fikirleri” olarak tanımladı ve hisse senedi fiyatlarının “önümüzdeki 15 gün içinde mutlak anlamda yukarı yönlü bir hareket yaşayacağı” inancını ifade etti.

Son zamanlarda, bu hisse senetlerinin alım satım performansı düşmüştür. Sonuç olarak Morgan Stanley, mevcut kısa vadeli piyasa değerlerini “önemli ölçüde daha cazip” olarak değerlendiriyor.

Finans kuruluşu ayrıca 26 Nisan’da Çin Ticaret Bakanlığı’nın eski araçlarını uygun bir içten yanmalı motorlu araç (ICEV) veya yeni enerji aracı (NEV) ile değiştiren tüketicilere sırasıyla 7.000 renminbi ve 10.000 renminbi sübvansiyon sağlama niyetini açıkladığını vurguladı. Morgan Stanley’e göre bu politikanın sektördeki talep üzerinde olumlu bir etkisi olması muhtemel.

Sonuç olarak, yatırım bankası, hisse senedi fiyatlarının tahminleriyle uyumlu olarak artmasının yaklaşık %70 ila %80 olasılıkla (yüksek ihtimalle) gerçekleşeceğini öngörmektedir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

kinikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu