Haber

Borsa 19 Mayıs’ta Açık mı Kapalı mı? Borsa İstanbul 19 Mayıs’ta Neden Kapalı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de heyecan ve coşkuyla bekleniyor. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Borsa yatırımcıları ise 19 Mayıs’ta borsaların açılıp açılmayacağını merak ediyor. İşte tam da bu nedenle borsa yatırımcıları 19 Mayıs ve onu takip eden hafta sonu için gözlerini BİST takvimine çevirdi. Peki, Borsa İstanbul’un yayınladığı resmi tatil takvimine göre borsa 19 Mayıs’ta kapalı mı? Borsa neden kapalı? borsa ne zaman açılacak

Detaylar burada…

Borsa 19 Mayıs’ta Açık mı Kapalı mı?

Borsa İstanbul A.Ş.’nin takvimine göre Pay Piyasası 19 Mayıs’ta kapalı olacak. 19 Mayıs Cuma günü Borçlanma Araçları Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) işlem yapılmayacaktır.

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasında (KMTP) seans işlemleri yapılabilmektedir.

Borsa 19 Mayıs’ta Neden Kapalı?

Borsa İstanbul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle kapalı olacaktır. Bu nedenle resmi tatillerde kapalı olan Borsa İstanbul’da 19 Mayıs Cuma günü işlem yapılmayacaktır.

19 Mayıs resmi tatil olması nedeniyle pay piyasasında işlemlerin gerçekleşeceği tarihler belli oldu!

Pay piyasasında 19 Mayıs Cuma günü seans ve takas işlemi olmayacağı için 17 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen işlemlerin takası 20 Mayıs’ta; 18 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen işlemlerin netleşmesi ise 23 Mayıs’ta yapılacak.

  • Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) 19 Mayıs Cuma günü takas ve teslim işlemi gerçekleşmeyeceğinden, 18 Mayıs Perşembe günü nakit takas işlemleri 20 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir.

  • Kıymetli Taşlar Piyasasında (KMTP) normal seans işlemleri 19 Mayıs Cuma günü yapılacak, ancak aynı gün tarihli işlemlerin takası 20 Mayıs’ta tamamlanacak.

borsa ne zaman açılacak

Borsa İstanbul (BİST), 19 Mayıs Cuma gününün ardından hafta sonu tatili nedeniyle 22 Mayıs Pazartesi gününe kadar kapalı olacak.

Borsa İstanbul 22 Mayıs Pazartesi günü açılıyor.

İşte Borsa İstanbul Resmi Tatil Takvimi

Resmi tatillerde kapalı olan BİST borsalarının resmi tatil günlerini de Borsa İstanbul resmi internet sitesinden inceleyebilirsiniz. İşte Borsa İstanbul resmi tatil takvimi ?

BORSA İSTANBUL TAKVİMİ: BİST RESMİ TATİL

ofajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu