Haber

Yüksek kazanç vaad eden dolandırıcılık davası İstanbul’da başlıyor

Aralarında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera’nın da bulunduğu müştekilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4’ü tutuklu 7 sanık hakkında “yüksek vaadle dolandırıcılık” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Kârlı gizli fon” etkinliği 20 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın hazırladığı, 18 müştekinin toplam 24 milyon 926 bin 500 dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığını belirten iddianameyle ilgili incelemelerini tamamladı.

İddianameyi kabul eden mahkeme, hazırladığı tutanakla ilk duruşmanın 20 Kasım’da yapılmasına karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Seçil Erzan’ın Levent’te bir bankanın şubesinde yönetici olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı olarak 2 milyon dolar aldığı belirtildi. parayı yüksek kâr vaadiyle kendisine iade edeceğini belirtti.

İddianamede aralarında Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Arda Turan ve Buse Terim Bahçekapılı’nın da bulunduğu 18 kişi müşteki, 7 şüpheli de sanık olarak yer alıyor.

İddianamede, müşteki Bülent Çeviker’e para karşılığında yazılı belge verildiği, Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalışmasına rağmen ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, bankanın soruşturma yapmaya çalıştığı belirtildi. ve Erzan’a ulaşılamayınca, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İddianamede, sanık Erzan’ın bu yöntemle futbolcuları, iş adamlarını ve çeşitli meslek gruplarından şikayetçileri, bunun getirisi yüksek, güvenli bir fon olduğunu, gibi tanınmış isimlerin para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Fatih Terim ve Hakan Ateş de bu fonun içindeydi ama gerçekte durum böyleydi. Böyle bir fonun bulunmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, sanığın müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belge hazırladığı, bu belgelerin üzerine banka kaşesi ve ıslak imzasını basıp geri teslim ettiği belirtiliyor. Olayda sanık Erzan’ın dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydedildi.

Sanık Erzan’ın iddianamedeki ifadesine göre, daha önce borsada yaptığı işlemlerden dolayı işleri iyi gitmiyordu ve bu süreçte müşteki Bülent Çeviker’e, “Bizim taşıdığımız işlemler var” dedi. Çok büyük özel müşteriler için çıkıyorum. Bunları banka bünyesinde yapmıyorum. Bankanın ayrı bir özel bölümü var ve sadece çok zengin olanların “Müşterilerle yaptığımız işlemler bunlar. Bu nedenle parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin.” sözleriyle kandırdığı iddia ediliyor.

Aynı şekilde diğer müştekilerden de yüksek kazanç vaadiyle para aldığını belirten iddianamede, tutuklu sanık Seçil Erzan, “özel belgede sahtecilik” ve “şirket faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla suçlandı. Tüccar veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticileri tarafından kooperatifin kurulması.” “Bu suçlardan 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, tutuklu sanıklar Ali Yörük, Atilla Yörük, Nazlı Can ile tutuksuz sanıklar Kerem Can, Hüseyin Eligül ve Asiye Öztürk’ün aynı suçlardan 3 ile 65 yıl arasında değişen hapis cezaları ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

Öte yandan aralarında sanık Seçil Erzan ve bazı banka yöneticilerinin de bulunduğu 11 sanık hakkında “bankacılık zimmetine para geçirme” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu