Haber

TransAnatolia’da 1.770 kilometre geride kaldı

AFYONKARAHİSAR (İGFA) –2350 kilometre koşulacak yarışta şu ana kadar Strabon, Tokat, Kösedağ, Çayıralan, Felahiye, Birisırma, Tuz Gölü, Sakarya, Frigya ve Afyon etaplarında toplam 1770 kilometre tamamlandı.

Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde; Yamaha takımından Andorra’dan Pol Tarres 12 saat 7 dakika 51 saniyelik derecesiyle birinci, Yamaha takımından İtalyan Alessandro Botturi 12 saat 19 dakika 28 saniyelik derecesiyle ikinci, Aprilla takımından İtalyan atlet Jacopo Cerutti grup 12 saat 19 dakika 41 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. o gördü.

Otomobil kategorisinde; SSV sınıfında İranlı Hamed Salimi Mavi & Kiarash Zare Rafie ikilisi 19 saat 59 dakika ile birinci olurken, Türkiye’den Eren Alver & Kerem Deveci ikilisi 24 saat 16 dakika ile ikinci, İranlı Ghasem Mohammmadzadeh & Mahmoodreza Ebedian ikilisi ise 49 saat ile üçüncü oldu. saat 13 dakika. olmuş. Otomobil sınıfında ise Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun ve Tuvana Sayar çifti 17 saat 56 dakika ile birinciliklerini korurken, Toyota Hilux ile yarışan Bekir Güç Erim ve Uygar Soysal ikilisi ise ikinci oldu. 18 saat 43 dakika süren yarışta Hüseyin Kurt & Mert Zirve, Mitsubishi L200 ile yarıştı. İkili, 19 saat 40 dakikayla üçüncü sırada yer alıyor. Kamyon sınıfında; Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti & Andrea Mazzoleni ikilisi 20 saat 59 dakika ile liderliği korurken, Tatra 815 T ile yarışan İngiliz grup Holly Wicklow & Dan Scaar & Joe Peake ise ikinciliği elde etti. 25 saat 47 dakikalık bir süre.

TransAnatolia’ya ilk kez katılanlar arasında günün en iyi zamanını yapan yarışmacıya verilen Castrol POWER1 en iyi Çaylak özel ödülü; Ödülü Hollandalı atlet Alex Sluyter kazandı.

Yarışın 6. gününde Afyonkarahisar’dan start alacak yarışmacılar, Süvari Yolu ve Dumlupınar özel etapları dahil toplam 269 km yol kat ederek günü Kütahya Simav’daki kamp alanında sonlandıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu