Haber

Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, Ukrayna ve İsrail’e yardım sağlayan tasarıyı oylamayacak

CNN televizyonuna konuşan Temsilciler Meclisi Lideri Johnson, söz konusu tasarıyı oylamaya sunup sunmayacağı sorulduğunda “Elbette hayır” yanıtını verdi.

2024 yılı bütçesinin henüz kabul edilmediğine dikkat çeken Johnson, ” Şu anda fon tahsis etme sürecindeyiz, acil son tarihlerimiz var ve Parlamentonun dikkati şu anda bu konuya odaklanmış durumda.“dedi.

ABD SenatosuUzun görüşmelerin ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yapılacak yardımların da aralarında bulunduğu toplam 95,3 milyar dolarlık destek paketini onayladı.

Oylamadan önce bir grup Cumhuriyetçi senatör Ukrayna’ya 60 milyar dolar yardım yapılmasına karşı çıkarak ABD’nin yurt dışına para göndermek yerine kendi sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yapılan oylamada 70 senatör ‘evet’, 29 senatör ise ‘hayır’ oyu verirken, Demokrat senatörlerin tamamına yakını ve 22 Cumhuriyetçi senatör ise yardım paketine ‘evet’ oyu verdi.

‘Evet’ oyu verenler Ukrayna’yı yalnız bırakmak istediklerini söyledi Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinBunun dünya çapında ulusal güvenliği teşvik edeceğini ve tehdit edeceğini iddia etti.

Yardım paketinde Ukrayna’nın Rusya ile olan çabalarını desteklemek için 60 milyar dolar, İsrail’e güvenlik yardımı sağlamak için 14 milyar dolar ve Tayvan ile Hint-Pasifik bölgesindeki diğer ABD müttefiklerini desteklemek için 8 milyar dolar yer alıyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ınPaketin imzalanıp yasalaşması için tasarının Temsilciler Meclisi tarafından da onaylanması gerekiyor.

akorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu