Haber

Roger Waters’tan ‘Nazi’ soruşturmasına yanıt: Susturmak isteyenlere saldırı

Pink Floyd rock grubunun kurucularından Roger Waters, Almanya’nın başkenti Berlin’de verdiği bir konser sırasında “Nazi üniforması” giydiği gerekçesiyle “halkı ajite etmek” soruşturması hakkında açıklama yaptı.

Roger Waters, “Berlin’deki son performansım, siyasi görüşlerim ve ahlaki ilkelerime katılmadığım için beni karalamak ve susturmak isteyenlerin kötü niyetli saldırılarına yol açtı” yorumunu yaptı. Konserinde kullandığı unsurların sorgulandığını hatırlatan Waters, söz konusu unsurların “faşizme, adaletsizliğe ve bağnazlığın her türlüsüne son derece açık bir şekilde karşı çıkan bir ifade” olduğunu belirtti.

‘BEN HAYATIMI OTORİTERİZME KARŞI SESİMİ YÜKSELTMEKLE GEÇİRDİM’

Waters, ‘Bu unsurları başka bir şeymiş gibi sunmaya çalışmak samimiyetsiz ve siyasidir’ diyen Waters, ‘Tüm hayatımı otoriterliğe ve baskıya nerede olursa olsun karşı sesimi yükselterek geçirdim. Savaştan sonra bir çocuk olarak evimizde ‘Anne Frank’ isminden sık sık söz edilirdi. Faşizm kontrolden çıktığında ne olduğunun kalıcı bir hatırlatıcısı oldu. Ailem İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilere karşı savaştı ve en büyük bedeli babam ödedi. Bana yönelik saldırıların sonuçları ne olursa olsun, adaletsizliği ve bunu yapan herkesi kınamaya devam edeceğim” dedi.

Waters açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Bana yapılan saldırıların sonuçları ne olursa olsun, adaletsizliği ve bu adaletsizliği yapan herkesi lanetlemeye devam edeceğim.”

Ne oldu?

Almanya’da polis, Pink Floyd rock grubunun kurucularından Roger Waters hakkında soruşturma başlattı ve Roger Waters, başkent Berlin’deki konserinde Nazi üniforması giydiği gerekçesiyle “halkı ajite etmekle” suçlandı. .

Grubun 17 Mayıs 2023’te başkent Berlin’de verdiği konserde, solist ve basçı Waters’ın uzun siyah bir palto ve kırmızı kolluklarla seyircilere taklit makineli tüfek doğrulttuğu görüldü. Bol Geldof’un başrol oynadığı 1982 yapımı filmdeki giysilerde çapraz iki çekiç bulunan gamalı haç benzeri sembol de yer aldı.

Söz konusu üniforma, Nazi sembollerinin, bayraklarının ve üniformalarının yasak olduğu Almanya’da Waters hakkında soruşturma açılmasına yol açtı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu