Sağlık

Ramazan ayında ilaç tedavileri yeniden düzenlenmeli

Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde ilaç kullanımının değerli olduğunu vurgulayan Psikiyatrist Prof.

prof. Hüsnü Erkmen, bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların gün içerisinde alınması gerektiğini belirterek, tedavinin aksatılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, ramazan ayı boyunca psikiyatri hastalarının ilaç düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ramazan ayında ilaçlar geciktirilmemeli

Ramazan ayında oruç tutan psikiyatri hastalarının ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini belirten Prof.

İlaçların süresi düzenlenebilirse ayarlama yapılabilir.

Psikiyatrik hastalıklarda ilaç kullanımının çok değerli olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Ancak oruç hastalığı artırıyorsa ve kişi huzursuz oluyorsa orucun bırakılması gerekir. Gün içinde içerseniz yerini değiştirmek mümkün değil. Bu nedenle oruç tutmamalısınız. Yani bu durum hastalığın düzgün, ilerlemiş ya da hafif olmasına göre değişir. İlaçların kullanım zamanına göre de durum değişmektedir. Sabahları sahur yaparak kahvaltı edebiliriz ama gündüz ilaç varsa veya zulüm geldiğinde alınan ilaç varsa oruç tutmak mümkün değil.” söz konusu.

Sağlık durumlarına göre oruç tutabilirler.

Hüsnü Erkmen, psikiyatrik tedavi gören hastaların sağlık durumlarına göre oruç tutabileceklerine dikkati çekerek, “Psikiyatri hastaları sinirli ve huzursuz olabiliyor. Bu hastalar çok sinirli ve huzursuz olurlarsa oruç tutmamalıdırlar. Kişi ben sakinim ve iyi tutuyorum derse oruç tutabilir. Hastanın durumuna göre ayarlanmalıdır. Hastalara durumlarına göre tutabileceğinizi veya tutamayacağınızı bildiririm. Ben genelde birkaç gün denemelerini tavsiye ederim, başarabilirlerse kişi devam etsin, başaramazsa orucu oruca bırakılabilir.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-ladik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu