Haber

Malatya’da kalıcı konut inşaatları başladı

MALATYA’nın Battalgazi ilçesinde depremde yıkılan ve hasar gören binaların yerine kalıcı yeni konutların yapılması için çalışma başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesine kalıcı konut yapılması için kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirildi. Yeni yerleşim alanlarında mikrobölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının ardından konut üretimine uygun zeminlerde çalışma başlatıldı. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bugün ilk kazma vuruldu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Teknik İşler Daire Başkanı Arif Güney Gültekin, “Malatya’da alanlar belirlendi. Zemin etütleri yapıldı, projeleri tamamlandı ve ilk kazıyı tamamladık. Deprem evleri yatay mimari temel artı 3 veya kat artı 4 olarak yapılacak. Yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.

BAKANLIK KURUMUMUZ: ‘İLK EVİMİZ’ KONUTLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya Battalgazi’de ilk hafriyatı vurduk. İlk etapta 1073, sonraki etapta 750 yuva yapacağız. Hemen yanında sosyal ağımız sosyal ağımız.” ‘İlk Evim’ projemizde konutlar devam ediyor, ‘İlk Evim’ devam edecek, afet evlerimiz de hızla yükselecek” dedi.

dinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu