Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te

Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Etkinliğine katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar:

“Doğu Akdeniz’de büyük Türk politikasına hizmet eden KKTC, Kıbrıs Barış Harekatı ile gerçeğe dönüştü”

GAZİANTEP – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Etkinliği’ne katıldı. Tatar, “Doğu Akdeniz’de büyük Türk politikasına hizmet eden KKTC, Kıbrıs Barış Harekatı ile gerçeğe dönüştü.”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Etkinliği, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Doğu Akdeniz’de büyük Türk politikasına hizmet eden KKTC, Kıbrıs Barış Harekatı ile gerçeğe dönüştü”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü çerçevesinde bugün buradayız. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 50 yıl uzun bir süre, yarım asır. Başbakan Bülent Ecevit ve yardımcısı Necmettin Erbakan’ın talimatıyla yarım asır önce gerçekleştirilen bu operasyon güçlü bir operasyondur. Deniz, hava ve karaya dayalı, adapte edilmesi kolay olmayan bir operasyon. Çünkü karşı taraftaki Yunan-Yunan ikilisi yıllardır cephelerde hazırlanıyor. Türkiye’nin buraya çıkarma yapması durumunda Türk askerinin nasıl püskürtüleceği konusunda her gün her türlü araç, teçhizat, roket, silah ve bombalarla önemli mevziler hazırlandı, ancak Mehmetçik ve mücahitler bu engelleri birlikte ve birlikte aştılar. İkinci operasyonda ise mevcut Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonu çizildi. Yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dediğimiz şey bir devlettir. Şu anda Doğu Akdeniz’de büyük Türk politikasına hizmet eden bu devlet, sizin eyleminizle gerçeğe dönüştü. Aksi takdirde 20 Temmuz 1974’te o operasyon olmasaydı, Kıbrıs bugün bir Yunan adası olacaktı. Oyun kesindi. “Büyük Yunanistan’ın davet edildiği Kıbrıs Barış Harekatı ile bu oyunlar bozuldu, cunta gitti, demokrasi geldi” dedi.

“Türkiye sınırları içindeki her il ne ise, KKTC de bizim için odur.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte hareket eden iki devlet ve tek millettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bizim sınırları içindeki her il gibi aynı gözle baktığımız sınırlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümü Kutlama ve Anma “Çok emek isteyen, değerli bir faaliyettir. Herkesin bu etkinlikten faydalanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, 50. yıl dönümünü geride bırakan Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine vurgu yaparak, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından plaket ve hediyelerin takdim edildiği etkinlik, Kıbrıs Gazileri ile hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

habersaraykent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu