Haber

Kemal Kılıçdaroğlu Neden Kazansın Diyen Vatandaşlardan Haklı Nedenler

Millet İttifakı dün adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı. Peki insanlar neden onun kazanmasını istiyor? Bu ilişkiler sizi yakın geçmişe götürecek ve düşündürecektir.

Biliyorsunuz Altı Masa’nın yeniden gruplanmasının ardından Millet İttifakı beklenen adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı.

Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından CHP Genel Merkezi’ne geçti. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da yanına alan Kılıçdaroğlu’nun karargahta yaptığı konuşma dün geceye damgasını vurdu. O konuşmanın en dikkat çekici kısmı ise şöyleydi:

‘Sevgili halkım, adayların kim olduğunu biliyor musunuz?’ Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey adaydır. Bartın maden faciasında hayatını kaybeden madenci Rıdvan’ın ailesini ziyaret ettim. Merhum Rıdvan’ın oğlu Emrullah adaydır. Şanlıurfa’da çocuğu için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım adaydır. 8 Şubat’ta Hatay Samandağ’da, “İçeride annem, kardeşim ve babam var.

Ses çıkarıyorlar, termal kamerada ısınma var ama girecek ekipman yok’ diye bağıran genç adayımız. Tüm depremzedelerimiz adaydır. Çöpten ekmeklerini çıkaran, ekmek sepetine el konulan kağıt toplayıcıların deposuna gidip çaylarını içtim. Oradaki Baver Bey aday. ‘Süt ineğimi kesip kredi ödüyorum’ feryadını duyduğum çiftçi Meliha Hanım aday oluyor. 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Sultan Kara ve ailesinin yanına gittim, onları dinledim. Sultan Hanım da adaydır.

Ergenekon kumpası ile öldürmeye çalıştıkları Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım da aday. Torbacıları öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım da aday. 73 yaşında Kaz Dağları’nı savunan Hanife Hanım adaydır. KPSS mezunu olduğu halde atanmayan Salihcan’ı dinledim.

Salihcan da adaydır. Seyahat Parkı davasında haksız yere hapse atılan şehir plancısı Tayfun’un tek oğlumuz kızı Vera da aday. Sadece ben değil, 84 milyon aday. Hani SADAT’la korkuttuğunu sandıkları 84 milyon aday… Ekmeği, suyu, geleceği çalınan o 84 milyon aday. Çaldıkları 418 milyar doları geri isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksin; Kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizsiniz. Bu, toplam bir değişimin başlangıcıdır.’

?Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından Twitter kullanıcıları kendisine oy vereceklerini yazdı ve büyük bir akım başladı. Aşağıda göreceğiniz bunlardan sadece birkaçı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu