Ekonomi

Kamu borçlarının yeniden yapılandırılma süresi 30 Haziran’a uzatıldı

13 Mart’ta yürürlüğe giren yeniden yapılandırma yasası ile devlete olan birçok borç yeniden yapılandırıldı. Cumhurbaşkanı’nın başvuru süresini ve ilk taksit ödeme süresini bir ay uzatmak için yetkisini kullanacağı öğrenildi.

HAZİRAN SONUNA KADAR UZATILDI

Bu noktada başvuru süresinin Haziran ayı sonuna kadar uzatılması için bir çalışma yapılıyor. Böylece yapılandırmadaki başvuru süresi haziran ayı sonuna kadar uzayacak. Yeniden yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef 180 milyar TL borcunu yeniden yapılandırdı.

PEŞİN VEYA TAKSİTLİ OLARAK ÖDENEBİLİR

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitli olarak ödenebilmektedir. Peşin ödemeler ve ilk taksit ödemeleri 30 Haziran’a kadar yapılmalıdır.

KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

Yapılandırma yönetmeliğinde hiç yer almayan tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş ve para cezaları, idari para cezaları, tahsilat kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamına alınır. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları, oda ve borsalar ile birlik aidatları dahil tüm alacakları da yeniden yapılandırılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu