Sağlık

İzmir’de Gidilebilecek En İyi ve En Temiz Hamamlar

Tahmin edeceğiniz üzere hamamın tarihi, epey eskilere kadar uzanır ve bizim için klasiktir. Bu sebeple, Türk kültüründe epeyce değerli bir yere sahiptir. Hatta o kadar çok değer vermişiz ki öteki ülkelerin bile ‘Türk hamamı’ olarak bilmeleri bunun en canlı örneğidir. Hamam, tarihî olarak Roma İmparatorluğuna kadar uzanır. Arkeolojik çalışmalar sonucunda, günümüz hamamlarının birinci örneklerine Atina’da rastlanmıştır.

Hamam diyince aklımıza ilk olarak temizlenmek gelir. Temizlenmenin yanı sıra vücudumuz içinde faydası bulunmaktadır. Hem zihinsel hem de fiziksel açıdan rahatlamamıza yardımcı olur. Örneğin; cildimizi yeniler, nefes ve burun tıkanıklıklarımızı açar, stresten uzaklaştırır ve kan dolaşımımızı sağlayarak rahatlamamıza yardımcı olur. Hamam’ın bu yararlarından yararlanabilmek için gittiğimiz yerin hijyenik olması gerekir. Bu içeriğimizde, İzmir’de gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz en iyi hamamları listeledik.

1. Fes SPA & Hamam

Gaziemir’de bulunan Fes, müşteri memnuniyetiyle listenin en güzelleri ortasındadır. Havlu ve peştemalinizi işletmeden temin edebilirsiniz. Fes Hamam’ında; Türk hamamı, kese ve köpük masajı, aromaterapik yağ masajı, kahve ve kil masajı, sauna, jakuzi, buhar odası, yüzme havuzu, buz çeşmesi, tuz odası, gelin-damat hamamı, fitness, cilt bakımı, manikür-pedikür, sir, kuaför, kafe-vitamin bar ve restoran hizmetleri bulunmaktadır. İşletme bayan ve erkek müşterilerine farklı kısımlarda hizmet vermektedir. Dilerseniz bu tesise üye olarak fitness salonundan, spa ve hamam imkanlarından aylık ya da birkaç kullanımlık yararlanabilirsiniz.

Fes Spa Hamam’ı kullanım saatleri; erkekler kısmında 08:00-24:00 arasıyken, bayanlar kısmında 10:00-22:00 biçimindedir.

Adres: Dokuz Eylül, No:, 340. Sk. No:4, 35410 Gaziemir/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Temiz hijyenik işçi gelenler ile ilgileniyor. Havuz hamam sauna jakuzi buhar odası kese köpük hepsi çok uygundu.

2. Tevfik Paşa Hamamı

18. yüzyıldan yapıldığı kestirim edilen, Osmanlı devrinden kalan tarihi bir hamamdır. ‘Hamama giren terler’ kelamını bu tesiste deneyimleyebilirsiniz. Tarihi bir hamamda, sıcak göbektaşına yatarak keselenmek isteyenler bu tesise gidebilir. Tevfik Paşa Hamamı, saat 07.00-22.00 ortası hizmet vermektedir.

Adres: Hurşidiye, Anafartalar Cd. No:501, 35240 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Sürekli gittiğim ve kendimi son derece rahat hissettiğim tek hamamdır. Buranın en büyük ve hoş özelliği öbür hamamlarda yapılmayan yağ masajı hizmetinin de olmasıdır.

3. Flexfit Fitness % SPA

Bu işletme, hem spa hem de fitness hizmeti sunmaktadır. Giriş fiyatını ödedikten sonra gün uzunluğu; saunasından, hamamından, şok duşlarından ve buhar odasından yararlanabilirsiniz. Ek fiyat karşılığında, çeşitli masaj imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Kese ve köpük yaptırmak isterseniz, bu hizmetin içinde 5 dakikalık masaj da yer almaktadır. Fitness imkanı sunan bu kuruluş de aylık ya da yıllık üyelik yaptırarak, bu tesisin bütün imkanlarından faydalanabilirsiniz. 

Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri bayanlara hizmet veren hamam; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri de erkeklere hizmet vermektedir.

Adres: Zübeyde Hanım, 7448/18. Sk., 35570 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kusursuz bir spor salonu eğitmenleri profesyonel hizmet harika özel hoca üzere ilgileniyorlar hamamı tertemiz havlusuna, peştemalllerine ve terliklerine kadar veriyorlar. Hizmet denilince hudut tanımıyorlar.

4. CARRERA Fitness & Spa

Modern bir hamam tecrübesi yaşamak isteyenler için hoş bir seçenek olabilir. Türk Hamamından evvel tüm bedene yapılan kese ile cildinize nefes aldırıp, daha sonra köpük masajı ile temizlenmenin ve tazelenmenin tadını çıkartmanızı sağlayan bir işletmedir. Dilerseniz tesisin ekstra kahve aromalı peelingiyle, cildinizi meyyit derilerden arındırarak daha canlı ve parlak bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

İşletme saat 09.00-22.00 ortası hizmet vermektedir.

Adres: Çınarlı, Ankara Cd. Yanyolu 28-4, 35170 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Düzenli olarak gidemesemde genel olarak tertemiz havuzu hoş sauna hamam kullanışlı ? gönül rahatlığıyla gidiniz . ?

5. Balçova Termal Otel

İzmir’in en gözde tesislerinden birisidir. Kaplıca ve kür merkezi hizmeti de sunan bu işletmede tedavi başarı oranları %90-95’dir. Bu tesise bir nevi sıhhat hayat merkezi diyebiliriz. İçerisinde; Aerobik, Step, aletli jimnastik, sauna, masaj, jakuzi, değişik paket alternatifleri ve 2 adet Türk Hamamı (5 kişilik) bulunmaktadır. Randevu sistemi ile çalıştıkları için gitmeden evvel aramanızda yarar var.

Adres: 2 Korutürk, Vali Hüseyin Öğütçen Cd, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: FUGA Spa kısmında kese ve masaj yaptirdim. Calisanlar güler yüzlü ve yardim severdi, sauna ve hamamdan şad kaldim. 

6. Qualitasspa İzmir Agamemnon Thermal & Wellness Center

Jakuzisi, termal havuzu, buhar odaları, saunası ve hamamıyla hizmet alabileceğiniz bir yer. Her şeyin muazzam olduğu bu tesiste birinci evvel termal havuza girerek bedeninizi rahatlatabilirsiniz. Sonrasında hamamında kese köpük masajı yaptırarak bu rahatlığınızı iki katına çıkarmak hiç de üzücü fikir sayılmaz. 

Saat 08.00-23.00 ortası hizmet veren tesiste; alanında uzman işçilerle Bali, İsveç ve Derin Baskı masajlarından da faydalanabilirsiniz.

Adres: İnciraltı, Wyndham Grand İzmir Özdilek İnciraltı Mah, İnciraltı Cd. No.67, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yılda en az 3 sefer oraya giderim. Uygun bir hamam ile kusursuz bir masaj hizmeti var. Dinlenmek için yeterli bir yer.

7. Sultan Hamamı

Tarihin kokusunu alabileceğiniz öteki bir hamam Bornova’dadır. Tesis, bayan ve erkek müşteriler için farklı günlerde hizmet vermektedir.  Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi saat 11.00-17.00 ortası bayanlara hizmet verirken, cuma ve pazar günü erkeklerin kullanımına açıktır. Arefe gününe ve bayramın birinci gününe özel bayanlar günü iptal edilir. Ayrıyeten tesis arefe günü sabaha kadar hizmet verir.

Adres: Ergene, Mustafa Kemal Cd. No:6, 35040 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tam bir türk hamamı. Pak suyun sıcaklığı ülkü çalışanlar ilgili ve işini bilen bireyler herşey düşünülmüş çok şad kaldım teşekkürler.

8. Alibey Hamamı

19.yüzyıldan kalma bir binanın içinde yer alan hamama girdiğinizde, tarihin dokusunu hissedeceğiniz harika bir ortam sizi karşılıyor. Dışarıdan yiyecek içeçek getirebilirsiniz.  Sabah 09.00 akşam 18.00 saatlerinde açık olan tesisin sauna hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Adres: Bahariye, 1671. Sk. No:88, 35600 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir’in en hoş hamamlarından pek pak çalışanları işletme sahibi son derece güler yüzlü ilgili alakalı içeriye girildiği vakit kubbesinle göbek taşınla kurnasıyla gerçek manada hamam kültürünü beşere yansıtıyor.

9. Hamam Muazzam

Bu tesisisin imkanları ortasında; yüzme havuzu, buhar odası, sauna, dinlenme odası ve vitamin bar yer almaktadır. Günde 2 kez temizlenen havuz, ülkü sıcaklıkta olup, tesis içinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz yerlerden biridir. 

Adres: Atatürk, Beyazıt Cd. 19/A, 35803 Aliağa/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ben daha evvel çok gittim Aliagada ve etrafında tek geçerim pek pak ve nezih bir hamam havuz sauna buhar odası saç kurutma makinesine kadar düşünmüşler çalışanlar ilgili yardımseverler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu