Haber

Hayvanseverler, Belediye Aracının İçindeki Köpeklerin ‘Dövülerek’ Öldürüldüğünü İddia Etti

Ankara’nın Mamak ilçesinde belediye takımlarının küpeli sokak köpeklerini topladığı sırada, 2 köpeği şiddet uygulayarak öldürdüğü sav edildi. Hayvanseverler, duruma reaksiyon gösterdi. Mamak Belediyesi, 2 köpeğin araç çarpması sonucu öldüğünü açıkladı.

Hayvanseverler Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi önünde toplandı.

Aynur Öztürk, dün komşularının haber vermesi üzerine oturduğu Ege Mahallesi’ne gittiğinde, Mamak Belediyesi ekiplerinin yerde kanlar içindeki 2 sokak köpeğini araca koymaya çalıştığını gördü. Kendi beslediği ‘Haçiko’ isimliği köpeğinde uyuşturularak, araca konmasına tepki gösteren Öztürk, cep telefonu ile kanlar içindeki köpekleri ve belediye görevlilerini görüntüledi. Aynur Öztürk, kendi köpeğini araçtan indirirken, ölen diğer 2 köpek görevliler tarafından götürüldü.

Köpeklerin görevliler tarafından darbedilerek öldürüldüğünü ileri süren Aynur Öztürk’ün imgeleri toplumsal medyada paylaşması üzerine reaksiyonlar büyüdü. Hayvanseverler Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 30 kişilik küme, ölen 2 köpeğin kendilerine teslim edilmesini istedi. İçeriye girmek isteyen kümeye vazifeliler müsaade vermedi. Geç saate kadar barınak önünde bekleyerek reaksiyonlarını gösteren hayvansevreler, daha sonra dağıldı.

Tepki çeken o manzaralar ⬇️

“Kimi bayıltılmış, sersemlemiş şekilde arabanın içindeler”

Aynur Öztürk, olayla ilgili şunları söyledi:Orada beslediğimiz köpeklerin Mamak Belediyesi tarafından toplandığını söyledi. Biz gittiğimizde Mamak Belediyesi beslediğimiz köpekleri apar topar topluyor. Kimi bayıltılmış, sersemlemiş formda otomobilin içindeler. Otomobilde, kan revan içinde 2 tane ölmüş hayvan vardı. Benim kısırlaştırdığım, küpesi olan ‘Haçiko’ isimli köpeğimi de o cesetlerin üstüne atıyorlar. Ben bunu gördüm, ispat olsun diye de elimdeki telefonla çekme gereği duydum. Köpeğimi almaya çalışırken zabıta arkadaş beni itti, elimdeki telefonu almaya çalıştı. Ben o ortada elimden yaralandım. Beni itti, ben yere düştüm’

“Köpeklerin bize teslim edilmesini, otopsi yapılmasını talep ediyoruz”

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Yağcı ise, şunları söyledi: ‘Mamak Belediyesi’nin küpeli köpekleri yasaya muhalif topladığı ve o sırada 2 köpeğin öldürüldüğü ihbarı geldi merkezimize. Bunun üzerine olay yerine liderimiz Avukat Tuğba Gürsoy intikal etti. Liderimizin barınak aracını takip etmesine müsaade verilmedi zabıta tarafından. Kendisi darbedildi, köpekler de darbedildi. Köpeklerin bize teslim edilmesini, otopsi yapılmasını talep ediyoruz. Mamak Belediyesi’ni yasaya uygun davranmaya davet ediyoruz. Yasaya alışılmamış toplamalarına son vermeye davet ediyoruz. Küpeli köpeklerin barınaklarda toplanması 5199 sayılı yasaya ters. Bu yasaya karşıt talimat veriyor ve kabahat işliyorlar’

“Görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır”

Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ise, köpeklerin kaza sonucu ölmüş halde bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gidildiği belirtilerek, ‘24.11.2022 tarihinde saat 08.22’de tahlil merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesi’nde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği, yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü vazifelileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan diğer bir ihbar üzerine, Veteriner Müdürlüğü vazifelilerinin köpekleri tıpkı araca alması esnasında bir şahıs, kaza sonucu ölen köpekle ve öbür köpeklerle ilgili reaksiyon göstermiştir. Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü’nün misyonunu yapmasına mani olmak isteyen görevlilere saldıran ve palavra haber yayan şahıs hakkında yasal süreçler başlatılmıştır’ ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu