Haber

Güney Kore’nin eski bakanı çocukları için ‘etkisini kullanmak’tan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Güney Kore’de çocuklarını prestijli okullara göndermek için nüfuzunu kullanmaktan suçlu bulunan eski Adalet Bakanı Cho Kuk, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi Cho’yu, kızlarının tıp fakültesine girebilmesi için sahte evrak hazırlamaktan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Cho’nun ülkeyi terk etmediğini ve eşinin çocuklarıyla ilgili suçlamalardan halihazırda cezaevinde olduğunu kaydeden mahkeme, Cho’nun hızlı bir şekilde tutuklanmamasına karar verdi.

Cho’nun, iş adamlarından rüşvet almaktan tutuklanan eski bir Güney Kore Mali Hizmetler Kurulu yetkilisine karşı yürütülen yolsuzluk soruşturmasını engelleyerek görevini kötüye kullanmakta da kusur bulduğu kaydedildi.

Duruşmanın ardından gazetecilere konuşan Cho, 7 gün içinde temyize gitmeyi planladığını ve yaparsa en azından temyiz kararına kadar hapse girmeyeceğini söyledi.

Chou, “Mahkeme kararlarına itiraz edeceğim ve daha samimi argümanlar sunacağım” dedi. sözünü kullandı.

Öte yandan mahkeme, Chou’nun 4 yıldır tutuklu bulunan eşi Chung Kyung-shim’i, oğullarıyla ilgili benzer suçlamalardan bir yıl daha hapis cezasına çarptırdı.

Güney Kore eski Adalet Bakanı Cho istifa etti

Başkent Seul, Cho’yu destekleyen hükümet yanlısı göstericilerin ve Cho’nun istifasını talep eden hükümet karşıtı göstericilerin haftalarca hareketlerine tanık oldu.

Eylül 2022’de Adalet Bakanlığı’na atanan Cho’nun eşi, kızı ve oğlu, haklarında usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla savcılığa çok sayıda vaatte bulundu.

Cho, 14 Ekim 2022’de yaptığı açıklamada, savcılığın ailesi hakkında “mali suçlar ve akademik ayrımcılık” iddialarına yönelik soruşturma yürütmesiyle bağlantılı olarak görevinden istifa ettiğini belirtti.

İstifa eden Cho, “Ailemle ilgili soruşturma nedeniyle insanlardan af diliyorum ama adalet bakanı olarak reformları halletmek için elimden geleni yaptım. Şimdi benim rolüm bitti” dedi. Sözünü kullanarak her şeyi bir kenara bırakıp zor ve acılı günler geçiren ailesine bakacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu