Haber

Devremülk Dolandırıcılığı: 113 Gözaltı, 24 Tapu ve 19 Lüks Otomobile El Konuldu

Türkiye genelinde emlak ve devremülk dolandırıcılığına karıştıkları iddiasıyla 37’si kadın 113 zanlı gözaltına alındı. Ağ üyelerinin ifadeleri, atanan 15 savcı tarafından alınacak. Çete lideri olduğu iddia edilen AF’nin 8 yıl önce çalıştığı devre mülk satış şirketinden ayrılırken müşteri verilerini çaldığı ve bu bilgileri kullanarak organize bir şekilde dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Kabahat Gelirleri ve Uğraş Büro Amirliği ekipleri, zanlılara ilişkin 24 tapu ve 19 lüks otomobile el koydu.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Bürosu Amir grupları, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon gerçekleştirdi.

İstanbul ile Yalova, Şanlıurfa ve İzmir’de daha önce belirlenen çok sayıda adrese savcılıktan alınan izinle eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda 37’si kadın 113 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların çok sayıda kişiye devre mülk veya gayrimenkul satarak milyonlarca lira para kazandığı öğrenildi. Şüphelilerin ‘çağrı merkezi’ kurarak mağdur buldukları ve devre mülklerini yabancılara satma vaadiyle kandırdıkları belirlendi.

Mağdurların ifadelerine göre zanlıların şirket merkezini arayarak kısa süreliğine maktullerin telefonlarını aldıkları, banka uygulamalarını indirdikleri ve aldıkları parayı şirket hesaplarına aktardıkları belirlendi. Bazı olaylarda devre mülklerini satmak isteyen vatandaşları kandıran zanlıların kendilerine yeni devre mülklerde sattıkları da belirlendi. 100 mağdurun dolandırıcılık çetesi hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan ikna kabiliyeti yüksek gençleri çalıştırdığı öğrenilen dolandırıcılık şebekesine 8 milyon lira kaptırdığı belirlenen bir mağdur, polis ekiplerince şikayetçi olmaya ikna edilemedi.

Çete üyelerine inandığını söyleyen mağdurun, “Paramı verecekler” diyerek şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Çete lideri olduğu iddia edilen AF(35)’in 8 yıl kadar çalıştığı yasal devre mülk satış şirketinden ayrılırken müşteri verilerini çalarak bu bilgileri kurduğu yeni dolandırıcılık şirketinde kullandığı öğrenildi. evvel.

AF’nin kısa sürede servet kazandığı, 13 milyon liraya Ferrari marka araba aldığı, Yalova’da lüks bir eve sahip olduğu belirlendi. Zanlının Sarıyer’deki villasının kirasının 30 bin lira olduğu öğrenildi.

Suç Gelirleri ve Çaba Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık çetesiyle ilgili yaptığı çalışmada, kabahat gelirleriyle satın alındığı iddia edilen 24 tapuya el koydu.

El konulan tapularda Yalova’da 9 daire, 3 arsa, Ankara’da 4 daire, Sarıyer’de 1 daire, İstanbul’da 2 arsa, 2 tarla ve 3 dükkan olduğu öğrenildi. Öte yandan, aynı gerekçeyle el konulan çete lideri AF’nin kullandığı 13 milyon liralık Ferrari marka aracın da aralarında bulunduğu 19 otomobil, emniyet müdürlüğü otoparkına çekildi.

“50 kişilik bir oda satıyorlar”

Olayın kurbanlarından Sabahattin Balkaya, ‘Beni bir günlüğüne Yalova’da bir termal siteye davet ettiler, biz de gittik, gitmeyecektik. Akşama kadar bize sunum yaptılar. Devremülk sunumu yaptılar. Bir odayı 50 kişiye satıyorlar. İstanbul’a geldiğimde beni Mecidiyeköy’deki ofislerine davet ettiler. ‘Yanlış bir işlem yaptınız, düzeltelim’ dediler. Bana 5 dosyayı değiştirttiler. Şu anda 1 milyon liraya yakın zararım var” dedi.

habersabanozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu