Ekonomi

Citi, Liberty Global’in satın alma notunu yükselterek hedefini 24 dolara yükseltti

Citi Perşembe günü Liberty Global (NASDAQ:LBTYA) üzerinde yükseliş hamlesi yaparak hisse senedini Nötr’den Satın Al’a yükseltti ve fiyat hedefini 20 dolardan 24 dolara yükseltti. Firma, karışık dördüncü çeyrek sonuçlarının 15 Şubat’ta açıklanmasını ve 16 Şubat sabah 9’da konferans görüşmesi yapılmasını bekliyor.

Yükseltme, Liberty Global’in faaliyet gösteren şirketlerden (OpCos) değer elde etme potansiyeline odaklanıyor. Citi’nin analizi, girişimlere verilen perspektife ve indirime bağlı olarak değerleme aralığının, Ziggo’nun hissedar kredisi hariç, 2,1 milyar dolar ile 3,1 milyar dolar arasında olabileceğini öne sürüyor.

Citi, 2023 serbest nakit akışı (FCF) tahmininin önceki yıla göre bir düşüşe işaret edebileceğini ancak Liberty Global’in yaklaşan konferans görüşmesi sırasında varlıklarının değerini artırmaya yönelik çeşitli stratejileri tartışmasının beklendiğini belirtiyor. Firma, Liberty Global’in mevcut piyasa değerinin, şirketin taslaklarına yalnızca sınırlı bir özsermaye değerinin atandığını ima ettiğine dikkat çekiyor; bu değerin 1,1 milyar ila 3,1 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Citi analisti, Liberty Global’in önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde değerini artıracak yeterli araca sahip olduğuna inanıyor. Buna bazı OpCo’ların bilanço ve likidite pozisyonlarının iyileştirilmesi de dahildir. Citi, şirketin bu stratejileri uygulamaya başlaması için 90 günlük bir zaman çizelgesi belirledi ancak bazı kurumsal hamlelerin uygulanması daha uzun sürebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

marmaraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu