Haber

Bulgaristan Sınırındaki Orman Yangını Türkiye’yi Tehdit Ediyor

Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle Türkiye tarafındaki ormanlık alanları tehdit ederken, alevlerin yayılması ihtimaline karşı müdahale için sınır sınırına yangın söndürme ekibi gönderildi.

Bulgaristan’ın Türkiye sınırında öğle saatlerinde başlayan orman yangını halen devam ederken, rüzgarın da etkisiyle alevler Bulgaristan sınırındaki Edirne’nin Balkan köylerine doğru ilerliyor.

Edirne Valiliği koordinasyonunda Türkiye sınırında geniş güvenlik önlemleri alındı. Yangının Türkiye’ye sıçraması ihtimaline karşı Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait sprinkler, dozer ve itfaiye araçları hazır bekletiliyor.

Ekipler Bulgaristan-Türkiye sınırında beklerken alevler, yangının devam ettiği bölgeye en yakın köyler olan Suakacak, Yolüstü ve Büyükismailçe köylerini adeta aydınlattı. Köylerin zirvelerinde toplanan köy halkı, yangını endişeli gözlerle izledi.

Köylülerden Selami Üner ise alevleri telaşla izlediklerini söyledi. Yangının Türkiye’nin tamamına yayılması durumunda traktörlerle müdahale etmeye hazır olduklarını kaydeden Üner, sınırda tüm önlemlerin alındığını ve çok sayıda grubun hazır beklediğini söyledi.

Köylülerden Hakan Özdemir de hem sınır sınırında hem de köyde her türlü tedbirin alındığını belirterek, rastgele bir sıçrama olması durumunda alevlere hızla müdahale edileceğini vurguladı. – EDİRNE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu