Haber

Arpaçay Belediyesi, Adıyaman’da depremzedeler için günde 3 öğün yemek hazırlıyor

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenenler için Kars’tan Adıyaman’a giden Arpacay Belediyesi ekiplerince hazırlanan 3 öğün sıcak yemek depremzedelere dağıtıldı.

Deprem bölgesindeki en büyük eksikliklerden biri de gıda olduğu için Arpacay Belediyesi, Kaymakamlık ve AFAD ile irtibata geçerek gerekli izinleri aldıktan sonra harekete geçti.

Arpacay Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın koordinasyonunda ilçe ve köy halkından gönüllü ekipler oluşturuldu. Esnaf ve köylülerden çadır, yiyecek, giyecek gibi malzemeleri toplayan ekip, Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Çocukların isteklerine göre özel yemekler de hazırlıyorlar.

Depremin 3. gününde Adıyaman’ın Tut ilçesine giden gruplar, günde yaklaşık 500 depremzede için yemek hazırladı. İstekli ekipler ayrıca çocukların özel isteklerine göre yemek hazırlamakta, yiyecek ve giyecek yardımı da yapmaktadır.

Ekipler, deprem bölgesinde 2 tır, 1 otobüs ve 1 servis aracıyla enkaz ve yemek dışında diğer hizmetlerde görev alıyor.

Arpacay Belediye Başkanı Altay, bu üzücü haberi alır almaz hızla harekete geçtiklerini ve deprem bölgeleri için bir şeyler yapmaya başladıklarını söyledi.

İlçenin tüm duyarlı halkının düşünmeden yardıma geldiğini belirten Altay, “İlçedeki depremzedeler için yardım kampanyası başlattık. Çok sayıda gıda ve giyecek yardımı yapıldı, esnaf ve köylüler çadır verdi. Topladık. gönüllü ekinlerimizle yola çıktık ve burada onlara 3 öğün sıcak yemekle çay ikram ediyoruz.Onlar burada soğukken biz sıcak yerlerimizde rahat edemedik. Onlarla geldik. Hem acılarını paylaşıyoruz hem de destekliyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu