Haber

Ankara’da Kılıçdaroğlu Gönüllülerine Fiziksel Saldırı

HABER: EMRE SERCAN IKE / KAMERA: AZİZ METİN TURAN – ONUR BİNGÖL

ankara ‘de Yüksel Caddesi’nde Kılıçdaroğlu Gönüllülerine yönelik fiziki saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Çankaya Müdürü Fahri Barış Özdemir, “AKP örgütleriyle bir ilgileri olduğunu düşünmüyoruz. 17-18 yaşlarında AKP diye bağıran bir saldırı oldu. 5’e yakın yaralı arkadaşımız var. Bazıları kırıldı. parmakları, bazılarının dişleri kırılmış, bazılarının durumu vahim. “Burada polis de yardım etti. Burada güvenliğimizi sağladılar. Soruşturmayı bizimle birlikte yürütürler. Kılıçdaroğlu Gönüllülerinden gözaltına alınan olmadı. Sosyalistlerden hiç kimse gözaltına alınmadı. Ama çocuklar da pazarda değil. Emniyet Müdürlüğü şimdi bakıyor” dedi.

ankara

“GÜVENLİK ŞUBESİ TEKLİFLERİNİZİ ALIN VE ALIN. BUGÜN BU ÇOCUKLAR YİNE AYNI ŞEKİLDE SALDIRIYA GELDİ”

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Çankaya Müdürü Fahri Barış Özdemir şunları söyledi:

“BEŞE YAKLAŞIK ARKADAŞIMIZ YARALI. BUNLARIN KİMİSİNİN PARMAK PARMAKLARI KIRILDI, BUNLARIN DİŞLERİ KIRILDI”

AKP örgütleriyle herhangi bir bağları olduğunu düşünmüyoruz. AKP diye bağıran 17-18 yaşlarındaki çocukların saldırısı oldu. Beşe yakın yaralı arkadaşımız var. Kiminin parmakları kırılır, kiminin dişleri kırılır. Bazılarında yüz çok kötü durumdadır. Polisler aslında burada da yardımcı oldu. Burada güvenliğimizi sağladılar. Soruşturmayı bizimle birlikte yürütüyorlar. Kılıçdaroğlu Gönüllülerinden kimse gözaltına alınmadı. Hiçbir sosyalist gözaltına alınmadı. Ama çocuklar da piyasada yok. Emniyet Şube şu anda bakıyor, siz baktınız dediler. Ne olduğunu bilmiyoruz.”

KONYALI: “AKP 14 MAYIS SEÇİMİNE GİDECEĞİNDE BU SEÇİMİ SOPA İLE YENİDEN SEÇİME ÇEVİRMEK KOLAYDIR”

SEP üyesi Emrecan Konyalı olayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün burada, Ankara Kızılay’da Karanfil Sokak’ta yapmak istediğimiz bir seçim kampanyası vardı. Aslında bu haftalardır süren bir seçim kampanyası. Güvenpark’ta da Karanfil Sokak’ta da bize saldırdı. Bugün yine çok sert bir atakla karşı karşıya kaldığımız bir gündü. Özetle neden böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. 14 Mayıs seçimine giden AKP bu seçimi yine sopayla yaptı. Aslında emekçilerin, mazlumların, sömürülenlerin sesini sokakta yükselten kimseyi istemeyen bir iktidar var, işveren rejimi var, çete sistemi var.

Güneş Gümüş, Twitter hesabından saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Karanfil Sokak’ta seçim bildirilerini dağıtırken yine polis saldırısı oldu. Bir yoldaşımızın kafası kesildi, 7 yoldaşımız gözaltına alındı. Ankara’nın en büyük çetesinin seçim kampanyamıza uyguladığı vahşeti görebilirsiniz. Bizi desteklemeye gelen 2 arkadaşımız da gözaltına alındı, gözaltı sayısı 9.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

basciftlikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu