Haber

2. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali için hazırlıklar başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konut mülkiyetinde bu yıl ikincisi yapılacak. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali (International FoodFest) İstişare Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi. Lider Muhittin Böcek, “Geçen yıl büyük ilgi gören festivalimiz bu yıl da bir gastronomi şöleni yaşatacak. 1-3 Eylül tarihlerinde Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali’ni Karaalioğlu Parkı’nda düzenlemeyi planlıyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdanın korunması ve sürdürülebilir tarımın öneminin vurgulanması amacıyla geçen yıl ilki düzenlenen Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisi için çalışmalar başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, kamu ve özel daire temsilcileri, STK’lar ve turizm birliği temsilcilerinin katılımıyla bayram istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

LEZZET FESTİVALİ YAŞANACAK

Geçen yıl ‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla düzenlenen festivalin yoğun ilgi gördüğünü ve binlerce ziyaretçiyi ağırladığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Michelin Yıldızlı şefler, gurmeler, paneller, söyleşiler, yarışlar, hepsi dünyadan ve Türkiye’den ünlü, Yöresel ürünler ve eşsiz lezzetlerle, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya’da bir gastronomi ziyafeti yaşayacağız. 1-3. Eylül ayında Karaalioğlu Park Aslanlı Yol Bu kapsamda uygulama meclisi toplantımızda üç gün sürecek festival hakkında fikir alışverişinde bulunacağız.

KÜLTÜR SANAT KENTİ ANTALYA

31 Mart seçimlerinde göreve gelmeden önce Antalya’da Altın Portakal Sinema Festivali ve Piyano Festivali’nin düzenlendiğine dikkat çeken Lider Böcek, şunları söyledi:

Kültür, sanat ve festivaller şehri yapacağız dedik. Bu bağlamda hep birlikte güzel işler yaptık. Festivallerimize sırasıyla 1 milyon 900 bin ziyaretçiyi ağırlayan Kitap Fuarı’nı, Hobi Festivali’ni ve Yörük Türkmen Festivali’ni ekledik. YÖREX’i bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tekrar yapacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kalecik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu